Lorentzen satser mot comeback etter nyttår

Etter stygg skade.

FÆL SKADE: Skøyteløperen Håvard Holmefjord Lorentzen er på vei tilbake fra leggskade, men han går ingen verdenscupstevner før jul.
Foto: Norges Skøyteforbund / NTB scanpix
FÆL SKADE: Skøyteløperen Håvard Holmefjord Lorentzen er på vei tilbake fra leggskade, men han går ingen verdenscupstevner før jul. Foto: Norges Skøyteforbund / NTB scanpixVis mer

Skøyteløperen Håvard Holmefjord Lorentzen er på vei tilbake fra leggskade, men han går ingen verdenscupstevner før jul.

Lorentzen havnet på sykehus med et stygt kutt i leggen etter at han falt under trening i Inzell for en snau måned siden.

Ifølge landslagstrener Sondre Skarli er planen at Lorentzen skal være tilbake til verdenscupen i Stavanger den siste helgen i januar. Dermed kan han også rekke vinterens mesterskap.

- Vi gir ham den tiden han trenger og stresser ikke. Han har håp om å rekke VM enkeltdistanser og sprint-VM (begge i februar), og det må være målet, sier Skarli til NTB.

Lorentzen er snart tilbake i vanlig trening.

- Han har gått med ishockeyskøyter. Der er det god støtte for ankelen og oppover leggen. Mobiliteten hans er nesten like god som før, men han sliter med at han er svakere i venstrebeinet. Det er naturlig. I løpet av to uker kan han begynne å trene ganske vanlig, sier Skarli.

- Håvard er utålmodig og gleder seg til å komme tilbake på isen, forteller landslagstreneren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram