ET SISTE BESØK: Lorenzo Schoonbaert (41) var alvorlig syk, og valgte å avgå livet ved å benytte seg av aktiv dødshjelp. Men det var en ting han måtte gjøre først. Foto: clubbrugge.be
ET SISTE BESØK: Lorenzo Schoonbaert (41) var alvorlig syk, og valgte å avgå livet ved å benytte seg av aktiv dødshjelp. Men det var en ting han måtte gjøre først. Foto: clubbrugge.beVis mer

Lorenzo (41) skulle ha aktiv dødshjelp. Men det var èn ting han måtte gjøre først

Se klubben i sitt hjerte vinne en siste gang.

(Dagbladet): Belgiske Lorenzo Schoonbaert (41) var alvorlig syk. Han er operert hele 37 ganger de siste 20 årene, uten at det har hjulpet. Legene konstaterte at det ikke var noe de kunne gjøre for ham mer, og derfor valgte belgieren å avgå livet ved å benytte seg av aktiv dødshjelp.

Men èn ting måtte Schoonbaert gjøre først. Noe så viktig at han faktisk utsatte besøket på klinikken.

- Mitt siste ønske før jeg dør er å se laget mitt vinne en kamp til, sa Schoonbaert ifølge The Mirror.

Siste drøm i oppfyllelse Schoonbaert er Club Brugge-fan på sin hals, og i helgen fikk han sin avskjed med laget i sitt hjerte foran en fullstappet stadion. Foran 20 000 blåste han kampen i gang på Jan Breydel stadion. Fansen viste blant annet sin støtte til 41-åringen med et banner der det sto «You'll never walk alone, Lorenzo».

Sammen med sin familie fikk han så overvære fotballkampen mot Mouscron-Peruwelz, som endte med Brugge-seier. 3-0-seieren førte også til at Brugge holder seg på tabelltoppen i Belgia.

- Min siste drøm har gått i oppfyllelse. Jeg kan dø i fred nå. Jeg vil feire i himmelen, sier Schoonbaert med tårer i øynene.

41-åringens datter var med faren på Jan Breydel stadion.

- Jeg er utrolig lykkelig akkurat nå. Dette vil bli et stort verdsatt minne for min datter, som hun kan nyte av hele livet.

Døde mandag Ifølge The Mirror kunne Schoonbaerts familie mandag annonsere på Facebook at 41-åringen hadde gått bort etter å ha fått den dødelige sprøyta.

- Som han selv sa, vi må se opp. Der finnes det en stjerne som skinner, og det er «Lorre». Han var modig helt til sitt siste minutt, han hadde alt under kontroll og koste seg de siste minuttene sammen med folkene som sto ham nær.

Schoonbaert hadde også forberedt en takk til sine foreldre, datteren, familiemedlemmer og venner. Han avsluttet brevet med et følelsesladd takk til klubben i sitt hjerte.

- Tusen takk til all fansen i klubben for den utrolige og rørende mottakelsen. Tusen takk, alle sammen. Du går aldri alene.

ET SISTE BESØK: På Jan Breydel stadion. Foto: clubbrugge.be
ET SISTE BESØK: På Jan Breydel stadion. Foto: clubbrugge.be Vis mer