Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lorry-konklusjon etter tre halvlitere: Drillo gjorde feil!

Vi drakk noen øl og vi snakket om kampen. Og det var Drillos sene grep som var temaet.

USIKKER PÅ SEG SELV? Drillo var ikke helt på ballen da Norge trengte forandring i går kveld. Spillerbyttene han gjorde burde kommet mye tidligere.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
USIKKER PÅ SEG SELV? Drillo var ikke helt på ballen da Norge trengte forandring i går kveld. Spillerbyttene han gjorde burde kommet mye tidligere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Oslo — søndag 27. mars

MANGE FOTBALLKARER MED mye kunnskap og kraftige meninger, deriblant en politimann og en med 159 scoringer, tok en øl på Lorry etter 1-1 mot Danmark. Fellesnevneren var spillerbyttene som lot vente på seg kritisk lenge.

For hvordan kunne Bjørn Helge Riise overleve hele kampen?

Hadde ikke Alex Tettey, som faktisk spiller fast på franske Rennes, fotballsko der han satt på benken?

MAN MÅ IKKE drikke øl for å analysere en fotballkamp. Men det hjelper. Og hyggelig er det også. Det hører liksom med.

Landskamp og Lorry der nede i Parkveien i Oslo.

Akkurat som pølse og lompe.

Og siden Drillo kom tilbake for litt over to år siden har det stort sett vært kvelder preget av beundring over gubbens evner til å trylle fram resultater. Så ikke i natt.

DA JEG SKREV dagens Morten P for Dagbladet på Ullevaal Stadion i går kveld kritserte jeg Drillo for ikke å ta grep tidligere. Han gjorde gode bytter, ja — men han gjorde dem alt for sent. Og det kunne fort kostet oss kampen og det ene poenget som til slutt gjorde en trist kveld til en kveld vi lever godt med.

Og det er Olsens ansvar.

DET ER IKKE alltid en fellesnevner over øl-praten på Lorry etter en landskamp. Men i går var det ingen tvil. Uansett hvem jeg snakket med, stående eller sittende, Drillos sene grep opptok alle enten de var tidligere toppscorere, forsvarspillere, kommentatorer eller hockeyspillere.

Og spesielt tilfellet Bjørn Helge Riise.

Hvorfor var han fortsatt utpå der da dommeren blåste av kampen?

I UKA SOM gikk hørte jeg lillebror Riise i et radiointervju. Der uttalte han at han var lei alle sutrete journalister som stadig spurte om han følte landslagsplassen var truet på grunn av manglende spilletid i England.

Som om det var et tema vi i media har funnet opp.

Og ikke Drillo.

BJØRN HELGE RIISE var ikke redd for plassen sin i det intervjuet. Hans konklusjon var at han omtrent utelukkende har spilt gode landskamper og at utlånsavtalen til Sheffield United gir ham spilletid.  Det er mange måter å bygge selvtillitt på.

Men her kommer en smule informasjon fra nattas uoffisielle folkemøte på Lorry:

Etter det han leverte på Ullevaal i går kveld er klippekortet hans i ferd med å bli inndratt.

NÅR DRILLO FÅR tenkt seg om er jeg sikker på at han vil angre på at han ikke tok grep tidligere. Alex Tettey, siden han er i landslagstroppen, burde erstattet Bjørn Helge Riise i pausen. Steffen Iversen burde vært kastet innpå for å forandre kampbildet før det (nesten) var for sent.

For Drillo hadde flaks da Daniel Braaten nærmest kom ingenstedsfra og ga Erik Huseklepp den lille geniale pasningen som reddet alt.

Man planlegger jo ikke slike lekre detaljer.

Man kan bare håpe på dem.

KONA MI VAR på Ullevaal i går kveld. Hun frøys og telte pasninger i det norske laget. Og kom aldri lenger enn til fire. Mange andre sendte rasende tekstmeldinger med krav om at nr. 7 måtte ut, at Tettey måtte inn og at Drillo var i ferd med få et nytt anfall av USA-syken (i 1994 tok han heller ikke grep da vi trengte det mot Italia).

Sånn er vi når det går dårlig.

Vi trenger ikke drikke øl en gang.

Når det går dårlig er vi klokere enn normalt.

Og det må Olsen pent forholde seg til.

Han er vår landslagstrener også.

Hvordan kunne Bjørn Helge Riise overleve hele kampen? spør Morten P i Dagboka. Foto: Scanpix
Hvordan kunne Bjørn Helge Riise overleve hele kampen? spør Morten P i Dagboka. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media