OL i 2024 og 2028

Los Angeles får OL i 2028

Los Angeles har godtatt en avtale med IOC som gir byen sommer-OL i 2028. Dermed er det klart at Paris får lekene i 2024.

FÅR OL: Her tar Los Angeles' borgermester Eric Garcetti IOC-president Thomas Bach i hånda ved en tidligere anledning. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
FÅR OL: Her tar Los Angeles' borgermester Eric Garcetti IOC-president Thomas Bach i hånda ved en tidligere anledning. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Paris og Los Angeles har lenge knivet om lekene i 2024, og IOC har erklært at begge byer er fullgode kandidater. IOC-president Thomas Bach fikk nylig gjennomslag for at den byen som ikke får de lekene skal tildeles lekene i 2028 i stedet.

I stedet for å la det være opp til kongressen i Lima i september, som opprinnelig tenkt, ble man enige om å forhandle om hvem som skal ha hvilke leker, og nå er det oppnådd enighet.

– Vi erklærer at det nå er vårt mål å være vert for lekene i 2028, og at det er oppnådd enighet om en vertsbykontrakt, bekreftet Los Angeles-søkerkomiteen mandag, noen timer etter at Los Angeles Times sprakk nyheten.

Los Angeles har hele tiden vært mer positivt innstilt enn Paris til tanken om å vente til 2028, og mandagens avtale overrasker ingen.

Som ventet

– Vi er dumme om vi sier nei til å arrangere lekene i 2028, sa LA-borgermester Eric Garcetti så sent som forrige uke.

Likevel trengte byen å forsikre seg om at økonomiske avtaler inngått med tanke på 2024-lekene fortsatt vil gjelde når lekene kommer fire år senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer