SLIPPER JUBELEN LØS:  Los Angeles Kings kan juble etter å ha blitt Stanley Cup-mestere. Foto: NTB Scanpix.
SLIPPER JUBELEN LØS: Los Angeles Kings kan juble etter å ha blitt Stanley Cup-mestere. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Los Angeles Kings mestere etter historisk lang kamp

Zuccarello traff stolpen like før avgjørelsen.

(Dagbladet): Forutsetningene for kampen var enkle: Ved seier kunne LA Kings kalle seg Stanley Cup-mestere. Rangers-seier sørget for en kamp nummer seks i New York.

Først etter 94.46 falt avgjørelsen. Da skal det også nevnes at Los Angeles Kings aldri har spilt en lengre Stanley Cup-kamp. Og da avgjørelsen falt var det Alez Martinez som scoret. Han sikret med det klubbens andre Stanley Cup-trofé på tre år.

Prisen for den mest verdifulle spilleren i sluttspillet (Conn Smythe-troféet) gikk til Justin Williams, som scoret kampens første mål.

Like etter kunne Kings-kaptein Dustin Brown løftet trofeet for andre gang på tre år. 

- Ingen av oss ville dra tilbake til New York, sier Kings-stjernen Anze Kopitar.

Åpnet best Hjemmelaget åpnet klart best. Justin Williams var kjappest frampå en retur fra Henrik Lundqvist og ga vertene en tidlig ledelse.

Rangers hevet seg utover den første perioden, men det løsnet ikke foran mål.

Det samme skjedde utover den 2. perioden. LA Kings hadde også flere gode muligheter, men Henrik Lundqvist nektet å gi opp, og holdt Rangers inne i kampen.

Så skjedde det noe med bortelaget med fem minutter igjen av den andre perioden.

Først løsnet det i overtall. Rangers fikk pucken til å gå, Kings hang ikke med, og Chris Kreider kunne styre inn utlikningen. Kings fikk muligheten til å slå tilbake med engang i overtall. Men i stedet for hjemmeledelse, var det gjestene som scoret, i undertall.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Carl Hagelin vant pucken med sin enorme fart, og fikk passet den videre til Brian Boyle. Alene mot to Kings-forsvarere, scoret han sitt livs mål. Rangers-vingen fintet til seg nok rom, og la pucken «opp i redet», bak en utspilt Jonathan Quick i Kings-buret med 30 sekunder igjen av perioden.

- Stort - Dette er stort. Vi må vinne, og foruten om de første ti minuttene synes jeg vi har vært best, sa Mats Zuccarello i den andre pausen.

Nordmannen så ut til å være i godt humør, og det kom fra da kommentatoren ville ha svar på denne:

- Fullfør setningen, Mats. Rangers vinner kampen hvis ...

- Rangers vinner kampen hvis vi vinner kampen, svarte Zuccarello.

Til full tid ble det ingen seier for Zuccarello. Det sørget en tidligere lagkamerat for. Kings gikk ut i den tredje perioden i hundre, og fikk muligheten i overtall. I overtallet fant Marian Gaborik en løspuck og sørget for at lagene var like langt.

Resultatet sto seg til full tid. Dermed var det duket for spilleforlengelse for tredje gang i denne finaleserien.

Stolpetreff Begge lag var nære på i den 4. perioden. Først traff Rangers-backen Ryan McDonagh stolpen. Så traff Kings-løperen Tyler Toffoli tverrliggeren. Helt på tampen av perioden kom Chris Kreider alene med Kings-målvakt Jonathan Quick. Den duellen vant sistnevnte.

Flere stolpetreff kom i den 5. perioden. Men dette var ikke Rangers´kveld. Mats Zuccarello var en som var nære. Nordmannen styrte et skudd rett i stolpen.

Avgjørelsen falt etter at rekka med Mats Zuccarello ble litt for offensive. Da kontret Kings, og Martinez avgjorde det hele.

 GOD:  Henrik Lundqvist sto en god kamp for New York Rangers, men måtte se seg slått. Foto: NTB Scanpix.
GOD: Henrik Lundqvist sto en god kamp for New York Rangers, men måtte se seg slått. Foto: NTB Scanpix. Vis mer