LOs Carew-bløff

ULLEVAAL (Dagbladet): LOs nyhetstjeneste på internett reklamerer med at John Carew (20) skal gi rasisme rødt kort under et arrangment i Spikersuppa 1. mai. - Tale? Appell? Jeg? Nei, det har jeg ikke hørt et ord om, sier RBK-spissen til Dagbladet.

Og ikke skjønner han hvor det har kommet fra heller. Ifølge Carew har nemlig ingen i eller med tilknytning til LO gjort noen som helst forespørsler i sakens anledning. Og sjøl om han fullt ut støtter det røde kortet mot rasisme, sier han følgende:

- Det går ikke uansett. Jeg er ingen taler.

Men fotballspiller er han, til de milde grader. Og etter at kontrakten med Valencia gikk i boks er han på vei mot de kvalitetene som åpnet døra til Spania. Derfor scorer han nye mål for Rosenborg, og derfor er han tilbake i landslagstroppen. Hvor han har tenkt til å bli.

Tenker høyrekant

- Jeg skal til EM, sier Carew.

- Etter en tung vinter med spekulasjoner i alle retninger har jeg fått et løft. Det er moro å spille fotball igjen, jeg er meg sjøl, og så klarer jeg å slappe av foran motstanderens mål.

Og:

- Hvis jeg klarer å fortsette på det nivået jeg har vært i de siste kampene, er det godt nok for EM-troppen.

- Vi møter Spania i åpningskampen?

- Jeg sier ikke at jeg skal spille. Og i hvert fall ikke som midtspiss. Den plassen tilhører Tore André Flo. Men jeg mener sjøl at jeg er et av mange gode alternativer på høyrekanten. Det er det jeg satser på mot EM.

Flaksen er tilbake

Etter Carews to mål som ga tabelltopp på Åråsen sist onsdag sa Nils Arne Eggen at «han John scorer mål fordi han spiller på Rosenborg». Så enkelt er det ikke. Men det hjelper på mange områder. Og så er det veldig utfordrende.

- Fotball er ikke bare dyktighet, sier Store-John. - Det er en del flaks også. Og når alt stemmer rundt deg, så kommer den ofte - flaksen. Jeg føler i hvert fall at jeg har hatt det i det siste.

Men:

På Lerkendal har han hatt motgang. Og opplevd å bli pepet ut av eget publikum før han skulle skyte et straffespark i mål. Hvilket han gjorde - med blandede følelser. Mot Brann.

Vil vise takknemlighet

- Det er derfor det er så viktig for meg å gjøre det bra for Rosenborg den tida jeg har igjen i klubben, sier John Carew. - Det betyr veldig mye for meg at folk på Lerkendal og i Trondheim setter pris på det jeg gjør. Jeg vet at mange er misfornøyde, og til en viss grad skjønner jeg også at enkelte er sure. Men jeg har ikke gjort noe galt. Jeg har bare gjort det alle andre ville gjort i en liknende situasjon.

- Og scoringer leger de fleste fotballsår?

- Ja, ikke sant. Og gjennom å spille godt for Rosenborg og score mål som gir poeng, vil jeg vise at jeg er takknemlig for det klubben har gjort for meg, sier John Carew til Dagbladet.

I FORM: John Carew har begynt å treffe mål igjen, og er fast bestemt på å bli med i EM-troppen.