Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LOs rikinger

Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen er det. Peter Rudi og Vegard Heggem har også tegnet medlemskap hos LO-sjef Yngve Hågensen. Kjetil Rekdal, Ronny Johnsen og Gunnar Halle marsjerer derimot ikke under den røde fane.

LOs eget forbund for idrettsutøvere - NISO - er en suksess. Nyrike fotballspillere står solidarisk sammen med dårlig betalte 1. divisjonsspillere i fotball, håndballspillere og hockeygutta i LO-forbundet.

- Vi har nå passert 660 medlemmer, sier NISO-leder Morgan Andersen.

Det var Næringslivets Ukeavis som først skrev om mangemillionærene som har tegnet medlemskap i arbeidstakerorganisasjonen NISO.

- Vi kjenner ikke de individuelle lønningene våre medlemmer i utlandet har.

- Men de som er proffer i andre land, betaler det samme i medlemsavgift som spillerne i eliteserien, sier Morgan Andersen.

Betaler

Mens andre LO-medlemmer betaler en prosentdel av lønna i kontingent, må LOs nye medlemmer ut med en fast årlig avgift.

- De som spiller i eliteserien og de som er proffer i utlandet betaler 3300 kroner i året. Laveste medlemsavgift er 1000 kroner, sier Andersen.

Ved siden av gode forsikringsordninger er juridisk hjelp og gratis økonomisk rådgivning det som lokker idrettsmillionærene i Yngve Hågensens favn.

Hele 85 prosent av spillerne i Tippeligaen i fotball er i dag medlemmer i NISO.

Forskjeller

Andersen bekrefter overfor Dagbladet at det er forskjell på fattig og nyrike også i idrettens verden. Seks Tippeligaklubber skiller seg ut som lønnsledende:

Stabæk, Brann, Vålerenga, Viking, Molde og Rosenborg er lønnsmessig i en klasse for seg. Ifølge Andersen er de i en annen divisjon enn konkurrentene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media