LOs rikinger

Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen er det. Peter Rudi og Vegard Heggem har også tegnet medlemskap hos LO-sjef Yngve Hågensen. Kjetil Rekdal, Ronny Johnsen og Gunnar Halle marsjerer derimot ikke under den røde fane.

LOs eget forbund for idrettsutøvere - NISO - er en suksess. Nyrike fotballspillere står solidarisk sammen med dårlig betalte 1. divisjonsspillere i fotball, håndballspillere og hockeygutta i LO-forbundet.

- Vi har nå passert 660 medlemmer, sier NISO-leder Morgan Andersen.

Det var Næringslivets Ukeavis som først skrev om mangemillionærene som har tegnet medlemskap i arbeidstakerorganisasjonen NISO.

- Vi kjenner ikke de individuelle lønningene våre medlemmer i utlandet har.

- Men de som er proffer i andre land, betaler det samme i medlemsavgift som spillerne i eliteserien, sier Morgan Andersen.

Betaler

Mens andre LO-medlemmer betaler en prosentdel av lønna i kontingent, må LOs nye medlemmer ut med en fast årlig avgift.

- De som spiller i eliteserien og de som er proffer i utlandet betaler 3300 kroner i året. Laveste medlemsavgift er 1000 kroner, sier Andersen.

Ved siden av gode forsikringsordninger er juridisk hjelp og gratis økonomisk rådgivning det som lokker idrettsmillionærene i Yngve Hågensens favn.

Hele 85 prosent av spillerne i Tippeligaen i fotball er i dag medlemmer i NISO.

Forskjeller

Andersen bekrefter overfor Dagbladet at det er forskjell på fattig og nyrike også i idrettens verden. Seks Tippeligaklubber skiller seg ut som lønnsledende:

Stabæk, Brann, Vålerenga, Viking, Molde og Rosenborg er lønnsmessig i en klasse for seg. Ifølge Andersen er de i en annen divisjon enn konkurrentene.