Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løse Chelsea-kanoner kostet poeng

Rotet bort ledelsen mot Pompey.

• Portsmouth-Chelsea 1-1

(Dagbladet.no): Uttallige målsjanser til tross: Oppgjøret mellom Portsmouth og Chelsea endte med to fattige scoringer.

For det kunne nemlig blitt både 3-3 og 4-4 størrelsen på mulighetene tatt i betraktning.

Chelseas var dessuten sjeldent gavmilde. Det går nemlig lenge mellom hver gang de blåkledte fra vest-London gir fra seg poeng etter å tatt ledelsen.

Nicolas Anelkas iskalde avslutning med leggen på en mønsterkontring av gjestene skulle ikke være nok for å sikre tre viktige poeng i kampen om å holde tritt med Arsenal på toppen av tabellen.

Debutantmål

Det må debutant Jermaine Defoe, en søvnig Belletti og lite målkåte Chelsea-angripere påta seg skylden for i fellesskap.

Jermaine Defoe ble klar for Pompey bare minutter før overgangsvinduet smalt igjen ved midnatt på torsdag. Majoriteten av dagens tilskuere på Fratton Park er nok glade for at spissen ikke akkurat stod med lua i hånda i debuten.

UTTELLING MED LEGGEN: Chelsea maktet bare å omsette én av drøssevis med sjanser i mål, som til gjengjeld kom da Anelka avsluttet med leggen. Foto: AP/Scanpix
UTTELLING MED LEGGEN: Chelsea maktet bare å omsette én av drøssevis med sjanser i mål, som til gjengjeld kom da Anelka avsluttet med leggen. Foto: AP/Scanpix Vis mer

For Defoe, som har blitt gjenforent med sin gamle sjef Harry Redknapp, ble det en drømmedebut da han noterte seg for nettkjenning midtveis i andreomgang.

David James\' lange oppspill ble stusset videre av Milan Baros, og da visste nyervervelsen fra Tottenham å utnytte at Juliano Belletti ikke var med på det de tre andre i den bakre fireren i Chelsea drev med.

Brasilianeren opphevet nemlig det som skulle være en formalitet av en offside. Defoe fikk dermed muligheten alene med Petr Cech og plasserte kula iskaldt under den utrustende keeperen. 

Den halvsovende synderen, kunne rettet opp mye noen minutter senere da han ble servert ikke bare én, men to gigantmuligheter. Men Belletti viste hvorfor han er høyreback og ikke spiss da han ikke fikk pirket ballen i mål fra kort hold.

Også Shaun Wright-Phillips, Alex, Joe Cole og Ashley Cole kunne fort ha havnet på scoringslisten sammen med Nicolas Anelka.

Nitrist førsteomgang - sprudlende andreomgang

Etter en kjedelig førsteomgang hvor Noe Pamarots heading i krysstangen etter hjørnespark, og Nicolas Anelka og Ashley Coles dobbeltsjanse på overtid var eneste beholdning, var andreomgang Premier League på sitt beste:

Boks-til-boks-spill i et vanvittig tempo. Og målsjansene fordelte seg jevnt mellom begge leire. Faktisk kunne Jermaine Defoe blitt tomålsscorer da han først kom alene med Cech for andre gang.

Denne gangen ble imidlertid den store tsjekkeren en litt for stor oppgave for debutanten, og chipforsøket endte utenfor.

Nesten dobbel Defoe

Mot slutten skulle Defoe få enda en mulighet til å doble heltestatusen og målantallet. Tidligere Chelsea-spiller Lassana Diarra gjorde et fint forarbeid på venstresiden, og la lærebokmessig ballen 45 grader bakover i feltet.

Der ventet Defoe på 15 meter, men forsøket gikk en meter over tverliggeren.

Dermed endte det med poengdeling på Fratton Park, et resultat hjemmelaget sannsynligvis lever best med, mens titteljagende Chelsea reiser hjem til London med to tapte poeng.

SOLID DEBUT: Harry Redknapp mener Jermaine Defoe er kapabel til å score 20 mål denne sesongen. Det begynte ihvertfall på best tenkelig måte for nyervervelsen fra Tottenham.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media