Løseth ble nummer fem

Beholdt plasseringen fra første slalåmomgang.

FEMTEPLASS: Nina Løseth ble nummer fem i slalåmrennet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FEMTEPLASS: Nina Løseth ble nummer fem i slalåmrennet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nina Løseth ble nummer fem i verdenscupslalåmen i slovenske Maribor.

Mikaela Shiffrin vant rennet.

Det er tredje gang Løseth er blant de fem beste i slalåm denne sesongen.

- Veldig bra. Fra henget og ned klarte hun å holde farten. Det er deilig å se at hun er der når det gjelder, sa NRKs alpinekspert Paul Arne Skajem.

Løseth var også nummer fem etter første omgang. Til slutt endte hun 0,88 sekund bak teten.

Første omgang

Nina Løseth holdt seg på skiene og kjørte inn til en foreløpig femteplass i verdenscupslalåmen i slovenske Maribor. Mikaela Shiffrin leder før finaleomgangen.

For første gang i det nye året kom Løseth seg helt til mål i en første omgang. I midtuken kjørte hun ut i slalåmrennet i Zagreb, mens hun lørdag led samme skjebne i storslalåmen i Slovenia. Begge ganger endte hun på innerski.

Søndag hadde Spjelkavik-alpinisten for det meste god kontroll. Hun hadde et langt skjær i starten, men ristet det av seg og lyktes med å sette en god avslutning.

Løseth er 56 hundredels sekund bak Shiffrin. Den amerikanske slalåmdronningen leder rennet med 17 hundredeler på Wendy Holdener fra Sveits. Svenske Frida Hansdotter er nummer tre.

- Et fint grunnlag for finaleomgangen. I tillegg er det første målgang for Nina i 2017. Det tar vi med oss, sa NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

- Hun var litt forsiktig ut fra starten av, men fant rytmen etter et lite feilskjær. Hun fulgte bra opp og klarte å øke takten mot slutten selv om hun kunne vært enda mer presis på kantene på den siste tredelen, mente statskanalens alpinekspert Paul Arne Skajem.

Ikke perfekt av Shiffrin

Maren Skjøld har tatt store steg denne sesongen. 23-åringen ligger på en foreløpig 14.-plass og er 1,55 sekund bak teten.

- Hun var litt ruglete i henget, men der er det også et vanskelig underlag som gjør at man fort kommer i ubalanse. På den siste flata inn til mål er hun i farta, sa Skajem om Skjølds første omgang.

Shiffrin jakter sin 24. slalåmseier i karrieren, men 21-åringen hadde ingen fantastisk omgang i Maribor.

- Hun kjørte rytmisk fint i starten, men jeg har sett henne bedre i henget før. Det var litt for mye ubalanse der, men hun er flink til å holde farten, sa Skajem.

Veronika Zuzulova, en av de store slalåmprofilene, var blant dem som kjørte ut i første omgang.

Finalen starter klokken 12.15.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer