Alpin-VM 2017

Løseth fikk VM-slalåmen ødelagt på femten sekunder

Kjørte ut i første omgang. 

KJØRTE UT: Nina Løseth.
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
KJØRTE UT: Nina Løseth. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den norske medaljekandidaten Nina Løseth gjorde en stor feil i starten av førsteomgangen av VM-slalåmen og kan glemme medalje i St. Moritz lørdag.

Løseth kom godt i gang i Sveits, men etter snaue 15 sekunder kom den norske på innerski og hun måtte tråkke opp igjen.

27-åringen var nesten fire sekunder bak ved neste mellomtid.

– Jeg føler virkelig med Nina Løseth nå. Slalåm er så nådeløst. Det er grusomt, utbrøt NRK-kommentator Andreas Toft.

Løseth kom i mål 3,90 sekunder bak amerikanske Mikaela Shiffrin, som leder etter første omgang.

– Jeg følte meg innmari bra i dag, også kommer jeg over hengkanten, så gjør jeg en feil som er en nybegynnerfeil. Jeg blir litt for ivrig, også forsvinner skia, sa Løseth til NTB.

– Det er kjempekjedelig og innmari tungt, men det er bare et renn og jeg har fire renn igjen denne sesongen. Jeg ser fram mot dem, fortsatte hun.

Hjemmehåpet Wendy Holdener er nærmest Shiffrin, 0,38 bak. Veronika Velez Zuzulova fra Slovakia er nummer tre etter første omgang.

Maren Skjøld kjørte i mål 1,80 sekunder bak ledende Shiffrin og ligger på 15.-plass etter at 31 utøvere har kjørt i 1. omgang.

– Det blir litt passivt. Det var en ganske åpen løype, så jeg merket at når jeg ikke gikk for det, gikk det ikke fort heller, sa Skjøld til NTB.

– Det er en utfordring for meg når det blir så lett, å slippe skia, så jeg holdt de litt, også var jeg sikkert litt nervøs også. Det hjalp ikke, fortsatte hun.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer