Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løseth i superslag slo verdensstjernene, men så kom en slovakisk sensasjon

Løseth på 2. plass etter 1. omgang.

LEDER: Nina Løseth ligger på 2. plass etter 1. omgangen i slalåmrennet i Åre etter en historisk bra omgang.
Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
LEDER: Nina Løseth ligger på 2. plass etter 1. omgangen i slalåmrennet i Åre etter en historisk bra omgang. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Nina Løseth viste i går at hun er i storform da hun slo til med karrierebeste i storslalåm med gårsdagens sterke 5. plass.

Det ga et hint om at ålesundsjenta kunne finne på noe stort i dagens slalåmrenn, men at hun skulle klare å følge opp slalåmguttas utrolige bragd, var over all forventning.

Men det har Løseth klart. Hun kjørte en prikkfri 1. omgang og er - for første gang i karrieren - nr. 2 før finaleomgangen. Hun ledet 33 hundredeler foran Sarka Strachova, før slovakiske Petra Vlhova kom fra startnummer 19 og stjal ledelsen fra Løseth.

Men likevel: Et så bra utgangspunkt har Løseth aldri vært i nærheten av å ha før en finaleomgang.

Drømmeomgang Fra startnummer  sju - og som siste seedede slalåmkjører - tok Løseth en ganske klar ledelse i mål. Hun kjørte best i alle partier og økte ledelsen fra 20 til 30 til 33 hundredeler i løpet av de tre målepunktene.

Avstanden fra Løseth til Michaela Kirchgasser på 3. plass er omtrent like stor som avstanden fra Kirchgasser til 8. plassen. Med andre ord har jenta 26-åringen fra Ålesund kjørt en strålende omgang.

Dette kan bli en historisk dag for den smørblide sunnmøringen. Hennes beste plassering i verdenscupen er en 3. plass fra slalåmrennet i Zagreb i januar forrige sesong.

Som regel bruker Løseth å være beskjedent plassert etter 1. omgang, men kjøre seg kraftig opp i finaleomgangen. Nå ligger hun altså på 2. plass etter 1. omgang.

Forrige norske kvinnelige alpinist som vant i verdenscupen, var Andrine Flemmen i Sölden i oktober 2002. Også Flemmen er fra Møre og Romsdal, nærmere bestemt Løseths naboby Molde.

- Jeg tror det kan løsne når som helst for de norske alpinjentene. Nina har en spennende utvikling, sier Flemmen til Dagbladet.

Dagbladet oppdaterer saken.

NEST BEST: Nina Løseth kjørte inn til ledertid, men ble slått av Petra Vhlova og er nr. 2 etter 1. omgang. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix
NEST BEST: Nina Løseth kjørte inn til ledertid, men ble slått av Petra Vhlova og er nr. 2 etter 1. omgang. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media