Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løseth med advarsel: - Skal finne ut hvor fort sjettegiret går

Løseth advarer konkurrentene.

I FORM: Nina Løseth er i sitt livs form.
Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix
I FORM: Nina Løseth er i sitt livs form. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix Vis mer

Nina Løseth er nede på bakken igjen etter sin første verdenscupseier, men advarer konkurrentene om at hun har mer å gå på.

Forrige uke tok 26-åringen karrierens første og etterlengtede verdenscupseier da hun var raskest ned slalåmløypa i Santa Caterina. Ingen norske alpinister på kvinnesiden har stått øverst på seierspallen siden Andrine Flemmen gjorde det i Sölden i 2002.

- Det har vært noen veldig bra dager, men man kommer jo fort tilbake til virkeligheten, sier Løseth til NTB.

Ålesund-jenta forteller om unormalt mye oppmerksomhet.

- Men det er veldig hyggelig at det er så mange som følger med. Jeg tror nok det er mange som har ventet på dette i noen år, ikke minst meg selv.

Forbedringspotensial Den siste uken har Løseth unt seg noen fridager og ellers vært på trening i Italia. Tirsdag får hun muligheten til å ta sin annen strake verdenscupseier i slalåmrennet i østerrikske Flachau. Ålesund-jenta forteller om en frisk kropp og gode forhold før rennet.

- Det kjennes veldig lett ut å stå på ski nå. Jeg kan egentlig gjøre det jeg vil, så det er helt opp til meg selv hvor mye gass jeg klarer å gi. Det er på tid å finne ut hvor fort sjettegiret går, sier Løseth og utdyper:

- Førsteomgangen i Santa Catarina var solid, men ikke noe spesielt, og i annenomgang hadde jeg noen dårlige seksjoner som må forbedres.

- Så du har mer å gå på?

- Det er klart jeg har. Men det er blanke ark. Ingen bryr seg om hva jeg gjorde i Santa Catarina. Jeg skal holde fokus på det jeg gjør fra start til mål.

Ler av spørsmålene om mental trening Løseth står også med en annenplass i storslalåm i Courchevel og tredjeplass i slalåm i Åre denne sesongen, noe som har gjort selvtilliten godt.

I tillegg har det blitt mye snakk om mental trening. Ålesund-jenta må imidlertid trekke litt på smilebåndet når de spørsmålene kommer.

- Jeg har jobbet med det i fire år, men folk har bare ikke spurt før nå ...

Løseth ligger på fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt. Rennstart i Flachau tirsdag er klokken 17.45.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media