SOLID: Nina Løseth kjørte ned til en solid femteplass i VM-storslalåmens første omgang. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
SOLID: Nina Løseth kjørte ned til en solid femteplass i VM-storslalåmens første omgang. Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

Løseth med i kampen om topplassering: - Jeg har mer å gå på

Sjetteplass i første omgang.

BEAVER CREEK/OSLO (Dagbladet): Nina Løseth ble beste norske i første omgang i VM-storslalåmen torsdag, da hun kjørte ned til en foreløpig femteplass - og ble senere dyttet ned til sjetteplass.

25-åringen er 1,40 bak ledende Anna Fenninger.

- Jeg følte jeg fikk en god rytme på det, og turte å gå ganske reint. Men det er ikke et perfekt løp. Jeg følte meg ikke supergod da jeg kom i mål, så jeg er litt overrasket, sier Løseth til NRK.

- Jeg føler jeg har mer å gå på.

Snuser på medalje Løseth ligger på skuddhold av pallen etter den første omgangen, men mener likevel hun har mye å gå på.

- Jeg gjorde en god normal omgang, ikke noe mer. Jeg pusha bra, men jeg føler at jeg har mer å gå på, sier hun til Dagbladet.

- Jeg bør komme litt bedre i gang, og nederst må jeg være mye frekkere og mye mer på.

Nå ønsker Løseth seg en enda mer teknisk og vanskelig løype i den andre omgangen.

- Det er så lett å kjøre her at det er lett å la gødfølelsen ta overhånd for det kjennes så bra. Jeg satser på en litt mer teknisk løype i andre omgang, sier en offensiv Løseth.

NRKs ekspertkommentator Kjetil Andre Aamodt tror Løseth kan snuse på en bronsemedalje.

- Hun har noe å gå på hele veien, sier Aamodt.

Skuffet Mowinckel Ragnhild Mowinckel kjørte ned til en foreløpig 16. plass, 2.55 bak ledende Fenninger. Hun falt seinere til en 22. plass.

- Det var mye som ødela mye for meg. Det er kjipt, det var absolutt ikke i forhold til forventningene jeg hadde, sier Mowinckel etter løpet.

- Du kan ikke nøle et sekund på forholdene her. Det stopper helt opp for meg, det har man ikke lov til her. Man blir så straffet for det. Jeg klarer ikke å ha så høye forhåpninger til meg selv. Har jeg for høye, klarer jeg ikke innfri. Men nå har jeg ingenting å miste i andre omgang. Nå må jeg gi alt jeg har, sier Mowinckel.

Andre omgang starter klokka 22.15.