Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løseth med i pallkampen, mens Mowinckel imponerte med bare én stav

Godt utgangspunkt før finaleomgangen.

STAVTRØBBEL: Ragnhild Mowinckel mistet staven, men gjorde likevel en god 1. omgang i St. Moritz. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER
STAVTRØBBEL: Ragnhild Mowinckel mistet staven, men gjorde likevel en god 1. omgang i St. Moritz. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nina Løseth er nummer seks etter første omgang av storslalåmrennet i St. Moritz søndag. Ragnhild Mowinckel mistet en stav, men kjørte likevel inn til 13.-plass før finaleomgangen.

Østerrikske Eva-Maria Brem leder seks hundredeler foran Taïna Barioz (Frankrike). Lara Gut (Sveits) er 20 hundredeler bak på tredje. Nina Løseth er 47 hundredeler bak lederen, mens Mowinckel er 1.15 bak.

- Jeg kom meg greit gjennom, og jeg har et fint utgangspunkt før finaleomgangen. Det er bare å angripe og gi gass. Jeg har mye mer å gå på, sier Løseth til NTB.

Mowinckel imponerte i toppen av løypa i St. Moritz, men mistet altså en stav underveis. Da ble det utfordrende å kjøre.

- Jeg hadde en flott start, så det er synd at jeg mistet den ene staven. Det ble vanskelig å få til rene portpasseringer da, jeg ble mer utstø i kjøringen, sier hun til NTB.

- Jeg vet ikke hvor mye jeg tapte på det, men noe ble det helt klart. Likevel må jeg si meg fornøyd med hvordan jeg gjennomførte med bare en stav. Jeg har ikke opplevd noe tilsvarende i verdenscupen tidligere, men det hender jo at vi trener uten stav. Det fikk jeg igjen for nå, legger Mowinckel til.

Hun er innstilt på å kjempe seg oppover på resultatlisten i 2. omgang.

- Jeg skal «gi jernet» i finaleomgangen. Selvtilliten er på plass, fastslår hun.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart