Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupen i alpint:

Løseth med kanonomgang. Så kom vinden. Nå må hun kjøre første omgang nytt: - Aldri opplevd liknende

Lå som nummer tre.

KANONOMGANG: Nina Løseths tid var svært god. Dessverre må hun kjøre på nytt, denne gangen fra lenger ned i bakken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KANONOMGANG: Nina Løseths tid var svært god. Dessverre må hun kjøre på nytt, denne gangen fra lenger ned i bakken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nina Løseth gjorde i utgangspunktet en meget sterk første omgang i vindkastene i Frankrike, men må kjøre på nytt etter at rennet ble stoppet på grunn av ujevne forhold.

Sterk vind gjorde forholdene i den franske skimetropolen meget krevende tirsdag. Før rennstart ble det både snakket om å flytte starten i retning målområdet og å utsette rennet, men Nina Løseth og rivalene endte opp med å starte som planlagt.

Fra startnummer én gjorde Løseth en førsteomgang uten store synlige feil, og etter hvert som rivalene gikk til angrep på Spjelkavik-jentas tid, ble det klart at det norske håpet hadde levert en meget solid runde.

Kun den italienske duoen Sofia Goggia og Federica Brignone var raskere.

Aldri opplevd liknende

Men etter hvert ble klart at forholdene var for dårlige.

NTBs utsendte som har dekket alpint i 30 år, har aldri opplevd liknende.

Ny start for den første omgangen blir 12.15 da starter jentene lenger ned i bakken. Løseth er først ut.

Løseth har allerede vært på pallen én gang i storslalåm denne sesongen. I amerikanske Killington i slutten av november var den norske jenta kun slått av franske Tessa Worley. I det siste rennet i Sestriere kjørte Løseth ut.

Verdenscupleder Worley har på sin side vært på seierspallen i verdenscupen 15 ganger, men aldri i hjemlandet. Tirsdag har hun en alle tiders sjanse for egne fans i Courchevel.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!