Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løseth med utrolig bragd: Tok Norges første seier på 14 år

- Jeg trodde ikke jeg skulle vinne!

(Dagbladet): Nesten 14 år etter at Andrine Flemmen (41) tok Norges forrige alpintseier i kvinnenes verdenscup, var Nina Løseth (26) i dag raskest av samtlige utøvere ned slalåmbakken i italienske Santa Caterina.

Ålesund-jenta la grunnlaget for den historiske triumfen med en nærmest feilfri første omgang hvor hun utklasset majoriteten av konkurrentene og ledet med 25 hundredeler på sveitsiske Charlotte Chable og 33 hundredeler på tsjekkiske Sarka Strachova.

Etter en over tre timer lang pause viste Løseth tegn på stor mental styrke da hun holdt nervene under kontroll og sikret seieren i andre omgang etter å ha manøvrert seg mellom de mange portene oppstilt nedover langs fjellsiden på fantastisk vis. Til slutt var hun hele 1,12 foran Strachova i mål.

- Det er bare helt fantastisk. Jeg trodde ikke jeg skulle vinne. Jeg følte jeg hadde noen feil, men det er bare helt perfekt nå, gliser Løseth i et intervju vist på NRK etter løpet.

- Ikke den siste seieren Løseth har aldri tidligere vunnet et verdenscuprenn, men de siste månedene har 26-åringens prestasjoner tydet på at noe stort kunne være i emning.

Først ble hun nummer tre i Åre 13. desember, så tok hun ytterligere et steg opp på pallen i franske Courchevel før hun i dag endelig sto helt øverst.

- Fy søren, altså! Jeg skal sende henne en melding nå og gratulere. Dette er kjempegøy, utbryter legenden Andrine Flemmen overfor Dagbladet.

- Nina fortjente virkelig å få en seier nå. Hun virket så trygg og stabil. Det så lett ut da hun kjørte, så dette blir nok ikke den siste seieren denne sesongen her. Det er veldig, veldig morsomt, sier Flemmen.

Den tidligere alpintstjerna synes det var på høy tid at den nesten 14 år lange epoken siden den forrige norske verdenscupseieren nå stoppet.

- Endelig! Dette her var velfortjent både for Nina og hele støtteapparatet.

- Helt rått Løseths seier kommer etter å ha fått sesongene mellom 2009 og 2012 spolert av skader, 10 år etter verdenscupdebuten og i favorittdisiplinen sin.

- Det er herlig. Det er solid hele veien. For en seier. Helt fantastisk, sier NRK-ekspert Bjarne Solbakken, sittende ved siden av en minst like begeistret kollega.

- For en gjennomføring! Det er helt rått. Det er bare til å gratulere. Endelig er hun der hun alltid har drømt om - på toppen, sier NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media