Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løseth nummer tre da Kristoffersen feilet

I parallellslalåm i Stockholm.

TREDJEPLASS: Nina Løseth.
Foto: Anders Wiklund/TT / NTB Scanpix
TREDJEPLASS: Nina Løseth. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB Scanpix Vis mer

Nina Løseth ble slått ut av Veronika Velez-Zuzulová i semifinalen i parallellslalåmen i Stockholm, men slo Frida Hansdotter i bronsefinalen og tok tredjeplassen.

Løseth slo ut østerrikske Katharina Truppe i åttendedelsfinalen etter at den østerrikske jenta ble disket i begge omgangene. Deretter måtte sveitsiske Mélanie Meillard gi tapt for det norske håpet i kvartfinalen. Den sveitsiske jenta som slo ut Wendy Holdener, kjørte ut i første omgangen, og deretter var hun totalt sjanseløs i annenomgangen.

Velez-Zuzulova ble rett og slett for god for Løseth i semifinalen og vant en sikker seier etter de to omgangene, men i bronsefinalen hadde Løseth god kontroll mot Frida Hansdotter. Hun tok ledelsen med 20 hundredeler i den første omgangen. Deretter var hun offensiv og god i den andre omgangen som førte til at Hansdotter kjørte ut like etter hoppet, midtveis ned i traseen i annen omgang.

HADDE IKKE DAGEN: Henrik Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix
HADDE IKKE DAGEN: Henrik Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette gir Løseth 60 poeng i verdenscupen før VM i St. Moritz som starter i neste uke. Det ble også en fin oppkjøring til mesterskapet for det norske håpet i slalåm og storslalåm i VM.

I klassen for menn gikk seieren til Linus Straßer fra Tyskland. Han slo ut Henrik Kristoffersen i første runde, i åttendedelsfinalen. Alexis Pinturault ble hårfint slått i finalen.

I kvinneklassen gikk seieren til Mikaela Shiffrin med Velez Zuzulova på annenplass. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media