Løseth nummer tre da Kristoffersen feilet

I parallellslalåm i Stockholm.

TREDJEPLASS: Nina Løseth.
Foto: Anders Wiklund/TT / NTB Scanpix
TREDJEPLASS: Nina Løseth. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nina Løseth ble slått ut av Veronika Velez-Zuzulová i semifinalen i parallellslalåmen i Stockholm, men slo Frida Hansdotter i bronsefinalen og tok tredjeplassen.

Løseth slo ut østerrikske Katharina Truppe i åttendedelsfinalen etter at den østerrikske jenta ble disket i begge omgangene. Deretter måtte sveitsiske Mélanie Meillard gi tapt for det norske håpet i kvartfinalen. Den sveitsiske jenta som slo ut Wendy Holdener, kjørte ut i første omgangen, og deretter var hun totalt sjanseløs i annenomgangen.

Velez-Zuzulova ble rett og slett for god for Løseth i semifinalen og vant en sikker seier etter de to omgangene, men i bronsefinalen hadde Løseth god kontroll mot Frida Hansdotter. Hun tok ledelsen med 20 hundredeler i den første omgangen. Deretter var hun offensiv og god i den andre omgangen som førte til at Hansdotter kjørte ut like etter hoppet, midtveis ned i traseen i annen omgang.

HADDE IKKE DAGEN: Henrik Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix
HADDE IKKE DAGEN: Henrik Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette gir Løseth 60 poeng i verdenscupen før VM i St. Moritz som starter i neste uke. Det ble også en fin oppkjøring til mesterskapet for det norske håpet i slalåm og storslalåm i VM.

I klassen for menn gikk seieren til Linus Straßer fra Tyskland. Han slo ut Henrik Kristoffersen i første runde, i åttendedelsfinalen. Alexis Pinturault ble hårfint slått i finalen.

I kvinneklassen gikk seieren til Mikaela Shiffrin med Velez Zuzulova på annenplass. (NTB)

VERDENSCUP ALPINT

Parallellslaåm i Stockholm tirsdag:

Kvinner:

1) Mikaela Shiffrin, USA, 2) Veronika Velez-Zuzulova, Slovakia, 3) Nina Løseth, Norge, 4) Frida Hansdottir, Sverige, 5) Melanie Meillard, Frankrike, Chiara Costazza, Italia, Marie-Michelle Gagnong og Petra Vlhova, Slovakia.

Menn:

1) Linus Strasser, Tyskland, 2) Alexis Pinturault, Frankrike, 3) Mathias Hargin, Sverige, 4) Dave Ryding, 5) Aleksander Aamodt Kilde, Norge, Giuliano Razzoli, Italia, Stefano Gross, Italia og Aleksandr Khorosjilov, Russland.

Øvrige norske:

9) Henrik Kristoffersen, Jonathan Nordbotten og Sebastian Foss-Solevåg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer