Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løseth og Mowinckel på delt 12. plass i Østerrike

Lara Gut best i storslalåm.

LANGT BAK: Nina Løseth ligger på 8.-plass etter første omgang av storslalåmrennet i Østerrike. Ragnhild Mowinckel er nummer 14.


Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix
LANGT BAK: Nina Løseth ligger på 8.-plass etter første omgang av storslalåmrennet i Østerrike. Ragnhild Mowinckel er nummer 14. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix Vis mer

Nina Løseth og Ragnhild Mowinckel kjørte inn til delt 12.-plass i mandagens verdenscuprenn i storslalåm. Sveitsiske Lara Gut vant.

Slovenske Ana Drev ledet etter 1. omgang, men hun kjørte ut i finalen. Gut vant med 0,12 sekunder foran Tina Weirather fra Liechtenstein, mens tyske Viktoria Rebensburg ble nummer tre. Det var den sveitsiske jentas 16. verdenscupseier totalt.

Løseth var best av de norske etter 1. omgang med sin 8.-plass, mens Mowinckel var best av de to i annen omgang. Hun kjørte seg opp fire plasseringer, mens Løseth tapte fire plasseringer. Dermed endte de to venninnene med delt plassering, slått med 2,00 sekunder av Gut.

Løseth fikk en god start i finaleomgangen, men gjorde en feil før det flate partiet midtveis og hele forspranget forsvant på et lite øyeblikk. Ved neste mellomtid var avstanden knepne 0,17 sekunder foran lederen, men en rotasjon foran det siste henget gjorde at hun tapte ytterligere.

Løseth leverte karrierebeste da hun kom på delt andreplass i storslalåmrennet i Courchevel 20. desember. Den delte hun med vinneren Gut.

Med seieren økte Gut sin sammenlagtledelse i verdenscupen til Lindsey Vonn. Den amerikanske alpinisten kjørte ut i 1. omgang mandag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media