Løseth satset alt og suste inn til karrierebeste

Ble nummer seks.

 KARRIEREBESTE:  For Nina Løseth. her fra Sölden i fjor.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KARRIEREBESTE: For Nina Løseth. her fra Sölden i fjor. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Nina Løseth satset maksimalt i finaleomgangen i storslalåmrennet i Aspen fredag og kjørte inn til sin beste plassering i verdenscupen i storslalåm noensinne.

Det endte med sjetteplass til slutt etter at hun lå på 14.-plass etter den første omgangen. Hun hadde den fjerde beste omgangstiden i finaleomgangen.

Fra før har Løseth, som egentlig er slalåmekspert, tre niendeplasser som best i storslalåm. Hun har vært på seierspallen en gang i verdenscupen, og det skjedde da hun kapret en tredjeplassen i slalåmrennet i Zagreb i fjor.

Sveitsiske Lara Gut gikk til topps i sesongens andre slalåm, renn for kvinner. Hun fikk 2.02,51 og var ti hundredeler bedre enn østerrikeren Eva-Maria Brem. Italienske Federica Brignone tok tredjeplassen. Hun var 34 hundredeler bak den sveitsiske vinneren.

Løseth, som innledet verdenscupsesongen med en litt skuffende 18.-plass i rennet i Sölden for en måned siden, var 1,04 sekund fra en plass på seierspallen og gjorde en strålende innsats.

Ragnhild Mowinckel var også med i Aspen fredag. Hun endte på 32.-plass etter første omgang og ble slått ut etter et heller mislykket renn.

Amerikanske Michaela Shiffrin ledet etter første omgangen på hjemmebane i Aspen. Hun kjørte solid også i finaleomgangen, helt til det gjensto to porter. DA gikk hun over ende og kom aldri til mål. Det ble en svært dramatisk og skuffende avslutning på rennet for det amerikanske publikummet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram