Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løseth sjokkerte både konkurrentene og seg selv: - Hvordan er det mulig?

Slo til med karrierebeste i storslalåm.

OVERRASKET: Selv om Nina Løseth gjorde en stor feil, imponerte hun stort og ble nr. 5 i Åre.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OVERRASKET: Selv om Nina Løseth gjorde en stor feil, imponerte hun stort og ble nr. 5 i Åre. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Nina Løseth sjokkerte både seg selv, konkurrenterer og kommentatorer etter dagens 1. omgangen i Åre. Humørsprederen fra Ålesund lå på fjerdeplass etter den første storslalåmomgangen, bare 41 hundredelssekunder bak ledende Lindsey Vonn.

Den rekordsterke 1. omgangen var imponerende i seg selv. Men enda mer imponerende var det tatt i betraktning av hvordan løpet artet seg.

Løseth åpnet strålende og hadde beste tid på både første og andre passering, men gjorde en stor feil i sluttpartiet. Det kostet 26-åringen mange tideler og sannsynligvis 1. plassen.

Til tross for feilen var Løseth utrolig nok fortsatt med i seierskampen før finaleomgangen.

- Hvordan er det mulig å være så høyt oppe med en så stor feil. Nina forstår det omtrent ikke selv. Utrolig gøy, ropte NRKs kommentator Peder Mørtvedt etter ålesundsjentas overraskende superomgang.

Løseth kjørte bra også i 2. omgang og havnet til slutt på en sterk 5. plass. Det er hennes beste plassering i storslalåm noensinne. Den forrige bestenoteringen var 6. plassen i Aspen for to uker siden.

Ålesundsjenta er aller best i slalåm og tok forrige sesong steget helt opp på pallen i slalåmrennet i Zagreb.

Alpindronninga Lindsey Vonn vant rennet i fraværet av amerikanske Mikaela Shiffrin. Vonn vant sju hundredelssekunder på østerrikske Eva-Maria Brem. Federica Brignone fra Italia ble nummer tre. Løseth var 77 hundredeler bak Vonn.

Molde-jenta Ragnhild Mowinckel hadde ingen god dag på jobb og kjørte ut tidlig i 1. omgang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media