KORTENE TIL BRYSTET: Nina Løseth holder kortene tett til brystet og drømmene for seg selv før Sölden-åpningen. Hun vil rett og slett ikke si noe om hva slags plassering hun kan forvente eller hva som vil gjøre henne fornøyd.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KORTENE TIL BRYSTET: Nina Løseth holder kortene tett til brystet og drømmene for seg selv før Sölden-åpningen. Hun vil rett og slett ikke si noe om hva slags plassering hun kan forvente eller hva som vil gjøre henne fornøyd. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Løseth vil ikke si noe om forventninger foran sesongåpningen

- Håper å få fram det beste i meg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nina Løseth holder kortene tett til brystet og drømmene for seg selv før Sölden-åpningen. Hun vil rett og slett ikke si noe om hva slags plassering hun kan forvente eller hva som vil gjøre henne fornøyd.

- Håpet er at jeg klarer å kjøre avslappet å få fram det beste i meg selv. Resultatet kan jeg ikke kontrollere, så det vil jeg ikke si noe om. Jeg kan ikke kontrollere mer enn det jeg gjør fra start til mål. Derfor er det der jeg holder fokus, sier Løseth til NTB to dager før hun skal i aksjon i sesongens første verdenscuprenn i østerrikske Sölden.

Hun forteller om flotte forberedelser og mye bra trening både i Sveits og Pitztal, nabodalen til Sölden. Hun snakker om en flott og bratt treningsbakke i sveitsiske Saas-Fee og mener oppkjøringen har vært best mulig. Derfor er hun et av de største norske håpene i helgens storslalåmrenn sammen med Henrik Kristoffersen på herrelaget.

Tøffe forhold Alle snakker om de tøffe forholdene løperne kan vente å møte på Rettenbach-breen, men Nina Løseth er ikke like opptatt av det.

- Jeg tror faktisk vi har hatt tøffere forhold på trening enn det vi vil møte her på lørdag, for vi har hatt det utfordrende på grunn av dårlig vært og andre ting. Jeg føler vi har klart å bryte noen grenser, og det har jeg virkelig trengt, forklarer hun.

Hun sier også at treningen er gått over all forventning. Så bra har det vært at storslalåmkjøringen fungerer bedre enn slalåmen i øyeblikket. Det er en styrke før sesongåpningen, som går i storslalåm.

- Jeg føler det går lett for meg, sier Løseth uten nøling.

- Lett på ski - Er du bekymret for at slalåmkjøringen henger litt etter akkurat nå?

- Nei, for det har vært veldig mye fokus på storslalåm inn mot dette rennet. At det har gått litt ut over slalåmkjøringen betyr ikke noe, for det er fortsatt lenge til første slalåmrenn, så jeg har god tid til nye forberedelser før slalåmåpningen i Levi om tre uker, forteller hun.

Nina Løseth føler seg så god som det er mulig for henne å være på dette tidlige tidspunktet av sesongen.

- Det er godt å komme hit og vite at jeg står veldig lett på ski. Det betyr mye for selvtilliten, fastslår hun.

- Hva vil du være fornøyd med å oppnå lørdag?

- Kjører jeg som på trening vil jeg være fornøyd. Det kan jeg si fordi det har gått veldig bra på trening, også målt mot en del av de beste utlendingene. Jeg er veldig mye mer optimist nå enn hva jeg var her på samme tid i fjor, sier Nina Løseth til NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer