SKAL ARRANGERE VM I 2014: Fotball-VM i Brasil 2014 kan bli en folkefest, men FIFA er bekymret for at brasilianerne ikke er i stand til å ta imot alle de tilreisende. Foto:  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
SKAL ARRANGERE VM I 2014: Fotball-VM i Brasil 2014 kan bli en folkefest, men FIFA er bekymret for at brasilianerne ikke er i stand til å ta imot alle de tilreisende. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSENVis mer

- Løsningen må være å ha tre personer i hver seng

FIFA er bekymret for VM-forberedelsene i Brasil.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er bekymret for de tilreisende foran fotball-VM i Brasil om drøye ett og et halv år.

Det er mye som mangler rundt om i arrangørbyene. Selv om VM-sluttspillet i fotball praktisk vil la seg gjennomføre med de forberedelsene som for tiden gjøres i Brasil, er FIFAs generalsekretær Jerome Valcke svært bekymret for hvordan landet vil ta imot alle supporterne et slikt mesterskap tiltrekker seg.

- En av arrangørbyene har 17.000 sengeplasser og en stadion med tilskuerkapasitet på 45.000. Løsningen må da være å ha tre personer i hver eneste seng, har Valcke uttalt.

Generalsekretæren påpekte at supporterne er viktige for alle lag og at de ikke må bli oversett i forberedelsene til verdensmesterskapet. Han har tidligere i år uttalt at forberedelsene i Brasil gikk for sakte og at arrangørene fortjente «et spark i baken», noe han senere beklaget.

- Nå skal vi bevege oss fra å snakke om problemene til å snakke om løsninger, sier han.

Det er forventet at fotball-VM i Brasil i 2014 vil tiltrekke seg om lag en halv million tilskuere.

(NTB)