Løssnø kostet Bente medalje

LAHTI (Dagbladet.no): Nattas snøfall i VM-løypene kan ha kostet Bente Skari en medalje i dagens jaktstart.

Det tror jentetrener Svein Tore Samdal, som var strålende fornøyd med Bentes femteplass. Men han legger ikke skjul på at Bente under andre forhold kunne vært på pallen.

- Hadde det vært bedre føre, ville Bente vært i medaljekampen, sier Samdal til Dagbladet.no.

- Så Bente mistet en medalje på grunn av snøen?

- Kanskje. Det kan hende.

Bente viser med to hender hvor dyp snøen var i den klassiske delen. Alt kom i går kveld og i natt. Da Bente trente i går ettermiddag var føret som hun håpet, knallhardt og skarp.

- Det har jo skiftet hver dag. Sånn det var i går hadde passet meg bedre. Men det er vanskelig å si hvordan det hadde gått på annet føre, sier Bente som ledet med et par sekunder etter den klassiske delen.

Den norske gulljenta fra 15 km torsdag gikk ut for fullt i skøytingen, men ble tatt igjen etter bare en drøy kilometer. Litt etter rykket russiske Larissa Lazutina fra, og Bente deiset ned noen plasser. I mål spurtet hun seg inn til femteplass.

- Det irriterer meg litt at jeg ikke klarte å holde følge. Hun fikk en luke og hadde stor fart, sier Bente - som er tålelig fornøyd med dagens innsats.

Femteplassen er nemlig det beste hun har prestert i jaktstart noensinne.

- Dette var bedre skøyting enn på lenge. Jeg løste oppgaven greit og begynte ikke å mase i løssnøen, sier Bente. Hun har allerede begynt å se fram til tirsdagens klassiske 10 km.

- Jeg satser på å gå til topps. Noen er begynt å bli slitne nå, sier Bente.

Dagens overraskelse var den finske gullvinneren Virpi Kuitunen. 24-åringen slo gjennom med en annenplass i v-cuprennet forrige helg, men var ikke tippet blant favorittene før start.

- Hun overrasket meg. Det var en stor bombe.

For finnene var gullet også et stort plaster på såret etter dopingavsløringen om Jari Isometsä i går kveld. 32-åringens B-prøve skal være klar kl. 16.00 norsk tid.

  • Dagbladet.no fulgte