Lot en annen jockey få smake pisken

Toppjockey Espen Ski mistet besinnelsen og lot en konkurrerende jockey få en omgang med pisken underveis i et løp i Danmark.

Ski mente han ble sjenert av jockey Marc Stott gjentatte ganger i storløpet Skandinavisk Grand Prix på Klampenborg i København søndag. Ski red den norske hesten The Pirate, som var spilt til nestfavoritt på banen.

Dette forteller Ski til fagbladet Trav Og Galopp Nytt:

-Marc Stott på hesten Nottingham sjenerte oss flere ganger. Han dyttet oss innover gjennom store deler av siste sving. Da vi ble taklet igjen inn på oppløpet, slik at The Pirate snublet, mistet jeg hodet, innrømmer jockey Espen Ski ovenfor TGN.

-The Pirate var flyttet fra trener Niels Petersen til trener Eva Sundbye like før løpet. Jeg var litt stresset av den grunn og ekstra ivrig på å ri et bra løp. Det var nok en medvirkende årsak til at jeg mistet besinnelsen, men det forsvarer ikke hva jeg gjorde. Jeg innrømmet i voldgiftsretten hva jeg hadde gjort. Det er bare å beklage, sa Ski.

Den norske toppjockeyen ble idømt en straff på en måned uten rett til å ri løp. Denne straffen vil han anke. Dermed har han anledning til å fortsette yrket sitt fram til anken er behandlet.

Marc Stott slapp heller ikke unna og måtte bla opp en dansk tusenlapp i bot.


Rir Dagbladets banker

Det svinger rundt Espen Ski. Torsdag rir han hesten Mekong på Øvrevoll, som er Dagbladets V5-banker.

Lot en annen jockey få smake pisken
PISK OG PIRAT. Jockey Espen Ski pisket løs på konkurrent, mens han red den norske hesten The Pirate i København. Foto: HESTEGUIDEN.COM
PISK OG PIRAT. Jockey Espen Ski pisket løs på konkurrent, mens han red den norske hesten The Pirate i København. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer