Fotball-EM:

Lot seg irritere: - Fly forbanna!

Det tok lang tid før Sverige fant veien til nettmaskene mot Slovakia. Og det var flere som var misfornøyde med «söta bror».

SVENSK SEIER: En kamp uten de helt store hendelsene endte til slutt i svensk favør. VIDEO: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

SVERIGE - SLOVAKIA 1-0

Det var på ingen måte noen høydare av en fotballkamp mellom Sverige og Slovakia i gruppe E. Etter de første 45 minuttene hadde det rett og slett skjedd minimalt.

Hverken eller av de to lagene hadde registrert et skudd på mål da lagene gikk til pause, selv om Marek Hamsik blant annet hadde vært farlig frempå innledningsvis i oppgjøret.

Sverige, som spilte 0-0 i første kamp mot Spania, maktet ikke å presse slovakene tilbake, til tross for å kontrollert mye av banespillet, hvilket fikk flere til å reagere.

Full slakt

Blant dem var tidligere Wales-kaptein Ashley Williams under BBC sin livechat.

- Du er fly forbanna om du er er Sverige-fan fordi de har ikke vist noen vilje til å ville vinne denne kampen. Og dette er en kamp de må vinne, sa Williams underveis.

FORBANNA: Ashley Williams var ikke nådig med svenskene i den første omgangen. Foto: Faksimile/BBC
FORBANNA: Ashley Williams var ikke nådig med svenskene i den første omgangen. Foto: Faksimile/BBC Vis mer

Det var flere på sosiale medier som hadde gjort et poeng ut av at den første omgangen mellom de to lagene hadde vært alt annet enn underholdende.

For slovakene kan det antas at de ikke anså det som like nødvendig å angripe i den første omgangen.

Med fire poeng er det nemlig nesten garantert at slovakene kan innkassere avansement til åttedelsfinalen av EM. For Sverige sin del kunne veien blitt noe kronglete med to poeng etter de to første kampene.

Quaison og Forsberg til unnsetning

Kampen tok seg godt opp i den andre omgangen, men det tok tid før svenskene endelig kunne slippe jubelen løs.

Marcus Berg vartet opp med en kjempeheading, men Martin Dúbravka var kjapt ute og fikk avverget. Heller ikke Alexander Isak klarte å finne veien til nettmaskene da han ruvet høyest i luftrommet etter halvspilt andre omgang.

HAMSIK: Sportssjef i IFK Göteborg, Pontus Farnerud, forteller om hvordan han fikk vite at Marek Hamsik kunne være mulig å få tak i. Video: Rødt Kort Vis mer

Det måtte et straffespark til for de svenske guttene. Robin Quaison ble felt av keeper Dúbravka med kvarteret igjen, og Emil Forsberg bredsidet ballen i mål.

Dermed er svenskene fremdeles med, og leder sin gruppe foran Slovakia. Sverige har fire poeng, Slovakia tre, mens Polen og Spania står med respektive null og et poeng før de møtes lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer