Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Lot som hun var død

Adrien Rey-Bellet i sitt første intervju etter mordet på alpinstjerna Corinne Rey-Bellet og broren hennes.

Rey-Bellets ektemann funnet død

BERLIN (Dagbladet): Den 70 år gamle sveitseren mistet begge barna sine den 30. april i år. Svigersønnen Gerold Stadler (34) var på besøk i huset hans i Les Crosets. Fire uker tidligere hadde den gravide Corinne tatt med seg parets to år gamle sønn, Kevin, og flyttet inn i en loftsleilighet hos foreldrene.

Årsaken til at hun besluttet seg for å forlate ektemannen gjennom fire år, skal ha vært at han ved flere anledninger opptrådde voldelig. Moren og broren hennes rådet henne sterkt til å reise fra ham.

På vei ut

Den 30. april kom Stadler på besøk til kona. Ti dager tidligere var de blitt formelt separert. De to snakket sammen, før de kom ned til foreldrenes del av huset. Der hørte Adrien Rey-Bellet at han ba om å få treffe svoger og svigermor. -  Jeg var på vei ut døra. Vi hilste kort og tok hverandre i hånda. Få sekunder seinere trakk han fram en revolver fra mappa han holdt i hånda. Med den skjøt han ned datteren min, sønnen min og kona mi, forteller Adrien Rey-Bellet i et intervju med den sveitsiske regionavisa Le Matin dimanche.

Sinnsykdom

Verena Rey-Bellet var den eneste som overlevde. Alvorlig skadd av skudd gjennom hofta, høyre skulder og indre organer, var hun bevisst mens hun kunne høre at sønnen Alain skrek høyt i smerter.

-  På sjukehuset fortalte hun meg at hun spilte død og at hun ikke våget å be Gerold om å slutte. Hun var livredd for at han skulle skyte på nytt, sier Adrien Rey-Bellet.

OVERLEVDE: Verena Rey-Bellet (t.v.) overlevde ved å spille død da datteren Corinne ble drept av sin eks-mann. Faren Adrien forteller nå historien om den tragiske kvelden. Alle foto: Scanpix,AP,Reuters
OVERLEVDE: Verena Rey-Bellet (t.v.) overlevde ved å spille død da datteren Corinne ble drept av sin eks-mann. Faren Adrien forteller nå historien om den tragiske kvelden. Alle foto: Scanpix,AP,Reuters Vis mer

Han er sikker på at svigersønnen led av en sinnsykdom.

Tilgir ham

-  Mannen må ha hatt en splittet personlighet. Han var ikke i stand til å ta et nei for et nei, eller å tape i noen situasjon i livet. På denne bakgrunnen blir jeg vel også nødt til å tilgi ham for å ha drept de to barna mine, sier Rey-Bellet.

Alain skulle giftet seg fredag i forrige uke.

-  Lille Kevin har bare fått vite at mamma er ute på en lang reise. Han er for ung til å kunne fatte hva som har skjedd, men han aner at ett eller annet alvorlig har skjedd, sier Rey-Bellet.

Gerold Stadler ble forfulgt av politiet kort tid etter drapene. Da hastigheten kom opp i 235 kilometer i timen, ga forfølgerne opp jakten. Drapsmannen ble funnet død i en skog tre dager etterpå. Før han begikk selvmord med drapsvåpenet, ringte han tilsynelatende sine egne foreldre og fortalte hva han hadde gjort.

SELVMORD: Gerold Stadler tok sitt eget liv etter at han hadde drept kona og broren.
MINNET: Kistene til Corinne Rey-Bellet og broren Alain i kirken i Val.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling