Lotte (19) raskest på VM-trening

Sensasjon i utforløypa i Tyskland.

KJØRTE UT SIST: Lotte Smiseth Sejersted kom seg ikke ned VM-løypa i Super G. I dag overbevist hun stort på utfortrening. Foto: AFP/FABRICE COFFRINI
KJØRTE UT SIST: Lotte Smiseth Sejersted kom seg ikke ned VM-løypa i Super G. I dag overbevist hun stort på utfortrening. Foto: AFP/FABRICE COFFRINIVis mer

Juniorverdensmester Lotte Smiseth Sejersted suste inn til suverent beste tid på kvinnenes andre utfortrening i alpin-VM i dag.

 - Jeg kjørte som jeg pleier og som jeg vet jeg kan, og jeg merket ganske fort at det gikk veldig bra for meg, men underlaget er så humpete at det er vanskelig å si hvor bra kjøringen egentlig er.

- Men jeg gjorde i alle fall ingen store feil. Noe småtterier var det selvsagt på veien nedover, men stort sett vil jeg si at det stemte bra for meg, sa den norske overraskelsesjenta.

Da hun vant gullet i utfor i junior-VM i Crans Montana en ukes tid før VM i Garmisch-Partenkirchen, sikret hun sin fjerde medalje i VM-sammenheng for juniorer. Det er samme antallet medaljer som Aksel Lund Svindal har. Som juniorer er det bare Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus som overgår henne.

I tirsdagens super-G-renn var Sejersted uheldig og kjørte ut. Hun kom ikke til mål i den første utfortreningen onsdag heller, men torsdag satte hun virkelig verdenseliten på plass.

- Jeg lå bra an på mellomtidene i gjennomkjøringen også onsdag, sa Sejersted, som ikke var så veldig overrasket over å ha satt verdenseliten på plass.

KASTER SEG UT:  Lotte satte verdenseliten på plass. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KASTER SEG UT: Lotte satte verdenseliten på plass. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Svindal-kjæresten Julia Mancuso kjørte inn til nest beste tid på torsdagens utfortrening for kvinner, men hun var 59 hundredeler bak Sejersted. Det forteller at den norske junioren virkelig har overgått seg selv.

Elena Fanchini på tredjeplass var 1,07 sekund bak Sejersted.

Lotte Smiseth Sejersted kjører superkombinasjonen for kvinner fredag og utforrennet søndag. Deretter reiser hun hjem for å trene og forberede den siste delen av verdenscupsesongen.

I år har hun en 27.-plass som beste verdenscupplassering (super-G). målet hennes da hun kom til Garmisch-Partenkirchen var å sikre en plassering som var bedre enn det.

Plutselig har hun kjørt seg inn i medaljestriden. (©NTB)

VERDENSMESTER: Lotte Smiseth Sejersted har vunnet juniormesterskapet, nå deltar hun sammen med seniorene. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VERDENSMESTER: Lotte Smiseth Sejersted har vunnet juniormesterskapet, nå deltar hun sammen med seniorene. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer