Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lotte Lien ble europamester

- Forrige gang en bokser ble slått ut var i 1999.

EUROPAMESTER: Trønderbokseren Lotte Lien på trening tidligere i år. Nå er hun europamester.
Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
EUROPAMESTER: Trønderbokseren Lotte Lien på trening tidligere i år. Nå er hun europamester. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Lotte Lien ble søndag europamester i boksing. I finalen i weltervekt vant hun overbevisende 5-0 over polske Katarzyna Furmuniak, melder NTB.

I semifinalen var det første gang på 2000-tallet at en kvinnebokser er talt ut i et mesterskap (EM og VM).

- Forrige gang en bokser ble slått ut på den måten var i 1999. Jeg husker ikke hvem som bokset og hvem som ble talt ut, men jeg tror den forrige som klarte å vinne på den måten var ei russisk jente, sier Frank Robert Walstad, som er redaktør for bokseforbundets nettsider.

- Det er svært uvanlig at kvinnelige boksere vinner på knockout. Selv ikke Cecilia Brækhus har som profesjonell klart å slå ut motstanderne på en slik måte at de er blitt talt ut liggende, men det skjedde da Lotte Lien slo Klara Svensson, sier Walstad.

Mesterskapet har vært som en drøm for weltervektjenta fra Trondheim. Hun slo ut de to største favorittene i klassen i de to første kampene.

Først måtte svenske Klara Svensson gi tapt etter å ha gått på en knockout, og i kvartfinalen torsdag tapte russiske Jirina Potejeva på poeng for den norske jenta.

Fredag slo hun franske Gayade Lagmiri knepent på poeng i semifinalen.

- Jeg er i skyene og skjønner nesten ikke hva jeg var med på. Kampen mot den franske jenta i semifinalen var jevn, og det var på hengende håret at jeg gikk videre, men det gikk - jeg er i finalen, sa Lien etter den kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media