FINALEKLAR: Trønderbokseren Lotte Lien på trening tidligere i år. Nå er hun klar for EM-finalen i Ukraina.
Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
FINALEKLAR: Trønderbokseren Lotte Lien på trening tidligere i år. Nå er hun klar for EM-finalen i Ukraina. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

Lotte Lien til finale i bokse-EM

- Jeg skjønner nesten ikke hva jeg var med på.

|||Lotte Lien er klar for finalen i bokse-EM for kvinner. I dag slo hun franske Gayade Lagmiri knepent på poeng i semifinalen.

Mesterskapet har vært som en drøm for weltervektjenta fra Trondheim. Hun slo ut de to største favorittene i klassen i de to første kampene.

Først måtte svenske Klara Svensson gi tapt etter å ha gått på en knockout, og i kvartfinalen i går tapte russiske Jirina Potejeva på poeng for den norske jenta.

- Jeg er i skyene og skjønner nesten ikke hva jeg var med på. Kampen mot den franske jenta i semifinalen var jevn, og det var på hengende håret at jeg gikk videre, men det gikk - jeg er i finalen, jublet Lotte Lien til NTB.

- Det sto 5-5 etter kampen var over, men jeg var ikke så usikker, for på totalscoren viste det seg at Lotte hadde tatt hjem seieren med 10-6 hos dommerne, sa landslagstrener Max Mankowitz til NTB.

Det var en jevn kamp. Lotte Lien lå under med ett poeng etter den første runden, men gikk opp i ledelsen etter annen runde. Da var hun plutselig ett poeng foran. De siste rundene ble akkurat så jevne som dommerpoengene tyder på, men alt i alt var Lotte Lien et lite hakk bedre.

Det blir belønnet med EM-finale i morgen.

(NTB)