GOD INNSATS: Lotte Smiseth Sejersted kjørte ned til en ny, god plassering i verdenscupen søndag. Foto: Ruben Sprich / Reuters / NTB Scanpix
GOD INNSATS: Lotte Smiseth Sejersted kjørte ned til en ny, god plassering i verdenscupen søndag. Foto: Ruben Sprich / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Lotte Smiseth Sejersted er stadig nærmere sin første pallplass i verdenscupen

Mens lillebroren tok gull i junior-VM.

- Jeg er klar for å stå på seierspallen, sa Lotte Smiseth Sejersted etter sjetteplassen i utforen i sveitsiske Crans Montana søndag.

Det er Stabæk-alpinistens fjerde topp-ti-plassering i verdenscupen denne sesongen. Hun har to femteplasser som karrierebeste.

0,36 til pallen - Jeg har litt blandede følelser etter dette rennet. Det er bra å se at jeg er så stabil, og jeg har vært topp ti i de siste rennene. Men jeg vet at jeg har en pallplass inne, sa Sejersted til NTB.

På isete og krevende forhold kjørte Sejersted ned til beste tid fra startnummer ti. Hun måtte til slutt se seg passert av fem konkurrenter.

Sejersted var 0,83 sekunder bak vinneren Andrea Fischbacher. Anna Fenninger tok annenplassen og sørget for østerriksk dobbeltseier. Hun var 0,15 sekunder bak landskvinnen. Sejersted hadde 0,36 sekunder opp til slovenske Tina Maze på tredjeplass.

Samme som i OL - Jeg pleier å kjøre best i tøffe løyper, og jeg visste at jeg kunne gjøre det bra i dag. Jeg er klar for å stå på pallen. I nederste del av løypen feiget jeg litt ut. Det er ett utforrenn igjen av sesongen. Da skal jeg kjøre på for fullt, og jeg håper jeg kan klare å være på pallen, sa hun.

Ragnhild Mowinckel kjørte ut i søndagens renn.

I OL-utforen for noen uker siden ble Sejersted også nummer seks.

Lillebroren Adrian Smiseth Sejersted tok utforgull i junior-VM søndag og kopierte dermed søsterens triumf fra 2011.

(NTB)