Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lotte tangerte Aksel med nytt VM-gull

Vant junior-VM i utfor.

GULL NUMMER FIRE: Lotte Smiseth Sejersted sikret seg nok et VM-gull for juniorer i dag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
GULL NUMMER FIRE: Lotte Smiseth Sejersted sikret seg nok et VM-gull for juniorer i dag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Lotte Smiseth Sejersted sikret gullet i utfor i junior-VM i alpint i dag. Sveitsiske Wendy Holdener tok sølvet, 34 hundredeler bak.

Sejersted, som er den eneste av de kvinnelige alpinistene som har sikret norske poeng i verdenscupen i år, var best på de to gjennomkjøringene i utfor før selve VM-rennet. Hun klarte å beholde roen også i selve rennet.

- Klart dette er kjempegøy, og jeg kan ikke si annet enn at jeg kjørte et bra løp. Jeg gjorde de arbeidsoppgavene jeg skulle og kjørte ned uten feil eller problemer å snakke om, sa den ferske VM-vinneren til NTB.

Hun står nå med fire VM-medaljer fra juniorklassen. Det er like mange som Aksel Lund Svindal har, og det er bare Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus som er bedre enn henne på juniornivå i norsk alpin skisport. De har fem VM-medaljer hver fra juniorklassen.

God kontroll Lotte Smiseth Sejersted sa etter rennet tirsdag at hun følte hun hadde god kontroll, også før starten gikk.

- Selvsagt var jeg litt nervøs, men det skal jeg være for å yte maks. Jeg hadde i hvert fall nervene under kontroll, og kjøringen min var også bra kontrollert, sa hun en times tid etter at VM-tittelen var sikret i sveitsiske Crans Montana.

- Jeg hadde både sølv og bronse i junior-VM fra før, så det var i grunnen bare gullet som var viktig for meg. Jeg ville vinne denne gullmedaljen og lyktes, slo hun fast.

Nå fortsetter VM med superkombinasjon, super G, storslalåm og slalåm, og Lotte skal kjøre alt. Deretter håper hun på å komme med på det norske VM-laget til Garmisch-Partenkirchen.

Megabra - Dette er megabra. Vi fikk to gullmedaljer ved Mona Løseth i fjor, og det gullet Lotte sikret seg nå viser at vi er med og at framtiden ligger foran oss. Dette er en bra søknad om å bli med til senior-VM i Garmisch-Partenkirchen også, sier sportssjef Claus J. Ryste til NTB.

- Det er klart jeg har lyst til å være med i senior-VM også, men laget er ikke tatt ut ennå, så jeg får se hva som skjer. Nå er jeg mest fornøyd med at jeg klarte å vinne gullet i den første disiplinen i dette mesterskapet, for på den måten kan jeg senke skuldrene og slippe det store presset, sa Sejersted til NTB.

Lotte Smiseth Sejersted er den tredje norske jenta som klarer å vinne gull i junior-VM. Den første var Julie Lunde Hansen i 1991, og så vant Mona Løseth gullene i storslalåm og superkombinasjonen i fjor.

- Jeg er på ingen måte overrasket over denne seieren, for jeg vet jo at hun har prestert bra tidligere, og hun har også markert seg med verdenscuppoeng i fartsøvelser i år, sier Ryste.

Cornelia Hütter fra Østerrike klarte bronsen og var 69 hundredeler bak Sejersted, mens Ragnhild Mowinckel på 19.-plass var nest best av de norske.

Maria Therese Tviberg ble nummer 26 og Kristine Gjelsten Haugen ble nummer 35.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling