Lotteritilsynet misfornøyd med at NRK reklamerer for spillselskap under VM

- Det er ikke noe vi i NRK har juridisk rett til å påvirke.

REKLAME-TRØBBEL: En av reklamene under VM i Berlin skaper hodebry for NRK. I går forsvarte Magnus Carlsen verdensmestertittelen i hurtigsjakk. Foto: JOERG CARSTENSEN / DPA / NTB Scanpix
REKLAME-TRØBBEL: En av reklamene under VM i Berlin skaper hodebry for NRK. I går forsvarte Magnus Carlsen verdensmestertittelen i hurtigsjakk. Foto: JOERG CARSTENSEN / DPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lotteritilsynet liker det ikke, men det er ingenting NRK kan gjøre for å hindre at Unibet reklamerer heftig under VM i hurtigsjakk.

Utenlandske spillselskaper har ikke lov til å markedsføre pengespill i Norge, men reglementet unngås ettersom bookmakeren har kjøpt reklameplass på en sponsorvegg i Tyskland, hvor VM pågår.

- Arrangøren i Berlin har valgt å synliggjøre sine største samarbeidspartnere på denne måten i spillelokalet. Det er ikke noe vi i NRK har juridisk rett til å påvirke, skriver NRKs sportssjef Rune Haug i en sms til Dagens Næringsliv.

Unibet bekrefter at de helt bevisst har kjøpt den mye omtalte plassen på sponsorveggen bak Magnus Carlsen og de andre sjakkspillerne.

- Vi prøver ikke å legge skjul på at en del av målgruppen vår er nordmenn. Men dette sendes fra Tyskland, så det er ikke kun gjort for å treffe personer i Norge, sier PR-ansvarlig i spillselskapet, Steffen M. Løvholen til DN.

- Da mesterskapet blir sendt fra utlandet er det også begrenset hva vi kan gjøre, sukker seniorrådgiver i Lotteritilsynet, Monica Alisøy Kjelsnes til avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.