Loves drahjelp. Vegard Breen, her under årets Paris-Roubaix, vil bli Lotto-Belisol sin mann i de mindre vårklassikerne neste år. Det bekrefter lagledelsen overfor procycling.no.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
Loves drahjelp. Vegard Breen, her under årets Paris-Roubaix, vil bli Lotto-Belisol sin mann i de mindre vårklassikerne neste år. Det bekrefter lagledelsen overfor procycling.no. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

Lotto kjører for Breen i vårklassikerne

Nordmannen loves drahjelp til neste år.

(procycling.no): Etter å ha levert varene i nok et tøft etapperitt, har Vegard Breen kjørt seg inn i hjertet til lagledelsen hos Lotto-Belisol. Allerede nå har det mektige, belgiske laget planen klar for neste år:

- Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å plassere Vegard Breen i finalen i neste års vårklassikere.

Det bekrefter sportsdirektør i Lotto-Belisol, Jean-Pierre Heynderickx overfor procycling.no.

Belgieren mener det er derfor Breen matches såpass hardt nå. Med deltakelse i store ritt som Østerrike Rundt, Polen Rundt og etter hvert Vuelta a Espana, skal nordmannen finne formen inn mot neste års vårklassikere.

- Han er nok ikke sterk nok for de aller største som Paris-Roubaix og Flandern. Men i klassen under vet jeg at han kan hevde seg, sier Heynderickx.

Breen fikk kjøre Paris - Roubaix for første gang allerede i år, og kom inn 22 minutter bak vinneren.

Les også: Vegard Breen blomster i Lotto

Har imponert
48-åringen har latt seg imponere stort av det norske supertalentet som kom fra Team Joker til Lotto-Belisol før årets sesong.

- Vi er veldig fornøyde med Vegard. Om han ikke vinner en klassiker neste år, er jeg helt sikker på at han gjør det året etter, fortsetter Heynderickx.

Og det er i klassikerne vi kan vente oss store ting av 24-åringen, skal vi tro sjefen.

- Breen er ingen sammenlagtrytter for de store etapperittene. Han overlever enkelt i klatringene, men han er ikke akkurat Quintana. Man må klatre bedre om man skal vinne slike ritt.

Nordmannen selv er klar på at formen er stigende, og at de store resultatene kan komme allerede neste år.

- Jeg kjører for mange tunge ritt nå i år, og er veldig sliten. Neste år derimot tror jeg kan bli veldig bra, forteller Breen til procycling.no.

- Det er en stor tillitserklæring at jeg får kjøre slike ritt. Jeg tror flere på laget er bak meg rent styrkemessig, så jeg har taklet overgangen fra Joker ganske bra, fortsetter Breen.

Ble bestemann uten å prøve
Forrige uke syklet Breen og Lotto-Belisol Østerrike Rundt.

- Planen var å kjøre for Louis Vervaeke, men han måtte bryte. Derfor gikk vi for etappeseire, forteller sportsdirektøren.

Da fikk Breen sjansen, men nordmannen klarte ikke å hevde seg på etappene.

Likevel ble han beste rytter sammenlagt for det belgiske laget.

- Det var ikke helt planen, og ikke noe jeg prøvde på. Hadde de andre rytterne, som for eksempel Jelle (Vanendert) prøvd, hadde nok han blitt best.

Det sier Vegard Breen beskjedent, uten å juble særlig over prestasjonen.

- Jeg er mer fornøyd med tempoetappen, legger han til.

Den 24 kilometer lange tempoetappen ble vunnet av Kristof Vandewalle (Trek), men Breen overrasket og kjørte inn til en 23. plass, bare 1:25 bak.

- Det er utrolig sterkt. Han viser at han kan kjøre lange, harde tempoer, skryter sportsdirektøren.

Skal hvile
Nå reiser Vegard Breen hjem for å lade opp til Polen Rundt som starter 3. august.

- Det har vært en tung periode nå, så det skal bli godt å få litt ro.

Sammen med resten av laget fra Østerrike, fikk Breen med seg at lagkompis Tony Gallopin overtok den gule sammenlagtrøya i Tour de France på søndag.

- Utrolig gøy for Tony. Han er en fantastisk fin fyr, skryter Breen.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)