NEDRYKKSPLASS: Løv-Hams Erlend Storesund (t.v) og de andre spillerne godtar kuttene i klubben. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NEDRYKKSPLASS: Løv-Hams Erlend Storesund (t.v) og de andre spillerne godtar kuttene i klubben. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Løv-Ham-spillere må selv kjøre til Alta og Bodø

Økonomi tvinger spillere bak rattet.

Førstedivisjonsklubben Løv-Ham er i store økonomiske problemer. Spillerne må kjøre privatbiler til utekamper i Alta og Bodø.

Om ikke bergensklubben klarer å finne en løsning før mandag, kommer de til å trekke laget fra årets sesong, ifølge Bergensavisen.

Laget som i øyeblikket ligger nederst på førstedivisjonstabellen har derimot satt i gang flere tiltak for å berge økonomien på andre vis. Spillerstallen har nå sagt seg villige til å bidra med det de kan.

- Spillerne kan redde klubben - Det spillerne går med på utgjør betydelige kutt. De har gått med på både dramatiske kutt i en allerede lav lønn, og de er villige til å jobbe dugnad for klubben for at den skal overleve. Spillernes innsats kan redde klubben, sier trener Tom Mangersnes til avisa.

Dugnadsinnsatser spillerne har gått med på er at spillerne skal kjøre privatbiler til bortekampene resten av sesongen. Åtte bortekamper gjenstår denne sesongen, blant annet lange turer til Bodø og Alta.

Men det er fortsatt ikke sikkert det er nok for å sikre at klubben spiller årets 15 gjenstående kamper.

Trenger tre millioner Bergens Tidende skriver at klubben som i fjor spilte kvalik til eliteserien, trenger å ha gjennomført kutt på tre millioner kroner før mandag for å fortsatte sesongen. Klubben skal ha fridd til sponsorer og privatpersoner i Bergen. Om det ikke går, vil 20-25 personer, inkludert spillerne, bli permittert ut året.

- Skal det bli noe spill ut året, må det bli kutt. Vi opplever drastiske kutt, men er villig til det for at vi skal ha en arena for de yngste, og for oss selv, sier kaptein Erlend Storesund til Bergensavisen.

(NTB)