Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lovende kvalikhopp av Jacobsen

- Fantastisk dårlig, sier Hilde om hoppet sitt.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet.no): Alle de sju norske hopperne er kvalifisert for dagens tradisjonelle nyttårshopprenn i den nye Olympiabakken.

Anders Jacobsen ble beste nordmann og fjerde best av de som ikke var forhåndskvalifisert.

- Dette var mye bedre enn sistehoppet mitt i går iallfall. Framgangen fortsetter, konstaterer Jacobsen fornøyd.

- Et fantastisk dårlig skihopp

Vinneren av den forrige Hoppuka fløy 130,5 meter ned i bakken, og på plassen bak fulgte Anders Bardal med sine 129,5 meter.

Tom Hilde, som uansett var forhåndskvalifisert, måtte nøye seg med 127 meter - fordi han ikke traff hoppkanten skikkelig.

- Jeg gjorde et fantastisk dårlig hopp, fordi jeg ble for sein på hoppkanten, forklarer Hoppukas fjerdemann for Dagbladet.no.

Morgenstern stabil

FRAMGANGEN FORTSETTER: Anders Jacobsen, som ligger på åttendeplass i Hoppuka så langt, var godt fornøyd mitt sitt kvalifiseringshopp i dag. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
FRAMGANGEN FORTSETTER: Anders Jacobsen, som ligger på åttendeplass i Hoppuka så langt, var godt fornøyd mitt sitt kvalifiseringshopp i dag. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Roar Ljøkelsøy endte på 14.-plass i med sine 125,5 meter, det samme som unge Andreas Vilberg, som endte på plassen bak. Sigurd Pettersen endte på 22.-plass (124 meter).

Bjørn Einar Romøren, som i likhet med Hilde var forhåndskvalifisert, landet på 123,5 meter. Lengst i kvaliken var russiske Dimitry Vassiliev (135 meter), men Adam Malysz (132,5) og Martin Koch (133,5 meter) gikk forbi på grunn av bedre stilkarakterer.

De to - så langt - suverene østerrikerne Thomas Morgenstern og Gregor Schlierenzauer hoppet henholdsvis 133,5 og 132,5 meter.

Lovende kvalikhopp av Jacobsen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media