Lovende kvinnelig skihopper (17) i ulykke

Tatt av kastevind, landet på hodet i 90-metersbakken i Notodden.

(Dagbladet.no): Den 17 år gamle lovende skihopperen Stine Småkasin ble i formiddag utsatt for et stygt rundkast i 90-metersbakken Tveitanbakken i Notodden i Telemark. Hun ble fløyet med helikopter til Ullevål universitetssykehus i Oslo.


- Hun er foreløpig på postoperativ avdeling med skader i hode og ansikt.
Situasjonen er stabil, opplyser informasjonsrådgiver Alf T. Bøhler på Ullevål til Dagbladet. no.

- Jenta ble tatt av vinden og kastet rundt i svevet, og landet på hodet og ansiktet, sier operasjonsleder ved Telemark politidistrikt Torbjørn Tangen til Dagbladet.no.

Tangen opplyser at det har vært kraftige kastevinder i hoppbakken.

Jenta drev med treningshopping da ulykken skjedde. Politiet fikk melding om ulykken klokken 11.49.

Aktuell for junior-VM

Stine Småkasin er en av de aller mest lovende hoppjentene her i landet. I sommer var hun eneste "lærling" med på samlingene til Anette Sagen og de tre andre hopperne på A-landslaget for kvinner.

-Jeg får virkelig håpe det går bra med Stine. Hun har gjort store framskritt det siste året, og junior-VM i Kranj i Slovenia er en av oppgavene som er blinket ut for henne i vinter, sier landslagstrener Kjell Ivar Magnussen til Dagbladet.no.

  17-åringen far Telemark er også aktuelle for jentenes verdenscup - Continental Cup. Der kan Norge stille med fire hoppere i hvert renn. Det første går i Ljubov i Slovenia 14. januar.

  Landslagstrener Magnussen fulgte selv jentehoppere som trente i Vikersund i dag. Han har pratet med tilskuere som så rundkastet til Stine Småkasin, og det skal ikke ha vært tegn til at hun har brukket armer eller bein.

17 ÅR GAMMEL JENTE I ULYKKE: Den lovende skihopperen ble tatt av en kastevind i Tveitanbakken på Notodden, og landet på hodet.