Lover 26 millioner til vinner av Fortnite-VM

I år arrangeres det for første gang VM i det populære e-sortspillet Fortnite, og prispengene til vinneren blir høyere enn i noen individuell idrettskonkurranse.

POPULÆRT: Online-spillet Fortnite har tatt av og spillutvikler Epic Games arrangerer nå turneringer med profesjonelle gamere over hele verden. I juli arrangeres VM. Foto: BARTOSZ SIEDLIK / AFP/NTB scanpix
POPULÆRT: Online-spillet Fortnite har tatt av og spillutvikler Epic Games arrangerer nå turneringer med profesjonelle gamere over hele verden. I juli arrangeres VM. Foto: BARTOSZ SIEDLIK / AFP/NTB scanpixVis mer

Spillutvikleren Epic Games melder at det er avsatt 30 millioner dollar i prispenger til finalehelgen i New York i slutten av juli. Det tilsvarer 260 millioner kroner.

Vinneren får 3 millioner dollar (26 millioner kroner). Ifølge den tyske statistikkportalen Statista plasserer det Fortnite på toppen av prispengelisten, så vidt foran Wimbledon-turneringen i tennis. Der innkasserer vinneren 2,98 millioner dollar.

Bilsportklassikeren Indy 500 er på tredjeplass med 2,53 millioner dollar til vinneren. Seier i US Masters i golf gir til sammenligning 1,98 millioner dollar, Tour de France-sammenlagtseier i sykling 580.000 dollar.

I kveldens episoden av «Senkveld med Helene og Stian» har forbrukerøkonom Silje Sandmæl sett hvor mye penger programleder Stian Blipp årlig bruker på Fortnite. Og det er sjokkerende mye penger. Vis mer

Fram til juni skal det spilles ukentlige VM-kvalifiseringsturneringer i Fortnite. 100 singlespillere og 50 par får være med i finalehelgen 26. til 28. juli. Kvalifiseringsturneringene har samlet premiesum på 10 millioner dollar.

Totalt har Epic Games lovet 100 millioner dollar (860 millioner kroner) i premiepenger i Fortnite-turneringer i år.