- Lover å score 160

Harald Brattbakk (33) har 155 tippeligamål, men ingen denne sesongen. Det bekymrer verken måltjuven selv eller RBK-trener Ola By Rise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Å lage mål eller ikke er noe udefinerbart som har med flyten å gjøre. Noen ganger er det stang inn, andre ganger stang ut, sier Harald Martin Brattbakk til Dagbladet.

I begge serierundene hittil er han byttet ut. På Dagbladbørsen fikk han henholdsvis to og fire poeng. Tirsdag ble Brattbakk vraket i landslagstroppen mot Russland.

- Målene kommer aldri på bestilling. Perioder uten scoringer er én av spissenes typiske utfordringer. Jo mindre energi spilleren bruker på å tenke på at han ikke scorer, jo fortere lager han mål igjen, sier Ola By Rise til Dagbladet.

- Handikappet

Rosenborg-laget er mest overlegent når banene er grønne og jevne. Da kommer flyten i spillet, og Brattbakk til sin fulle rett.

- Harald er nok litt handikappet av at banene ennå er litt ujevne, og at spillet vårt ikke fungerer. Han kommer mer til sin rett når flyten melder seg, og vil score hyppig i år også, sier Ola By Rise.

Fire mål bak

Foreløpig er Brattbakk fire mål bak scoringsrekorden til Petter Belsvik på 159 mål.

- Den rekorden skal jeg slå, spørsmålet er når? Det kan fortsatt gå en stund, eller plutselig komme en periode hvor målene triller inn. Men tittelen som toppscorer skal jeg ha alene, ikke dele med noen. Det er bare 160 mål som gjelder, fastslår han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer