- Lover å score

ULM (Dagbladet): I serien hjemme er hun toppscorer med 13 mål. I EM står storscorer Ragnhild Gulbrandsen (24) fortsatt uten nettkjenning. - Målene kommer, sier Ragnhild til Dagbladet.

På Trondheims-Ørn er hun rein spiss. På landslaget er hun oppspillspunkt i tillegg. Dessuten skal hun skape rom for de som kommer bak, og gi assist. Både mot Frankrike (3- 0) og Italia (1- 1) hadde hun målgivende pasninger.

- Nest etter å score selv, er det viktigste å servere medspillerne pasninger som ender i mål. Det er også den beste gaven jeg kan gi en medspiller, sier Ragnhild Gulbrandsen.

Ragnhild Gulbrandsen

Alder: 24.

Yrke: Student/fotballspiller.

Sivil status: Samboer med Jørgen Walsøe.

Klubb: Trondheims-Ørn.

Høyde: 172 cm.

Vekt: 69 kg.

Landskamper: 17 U20 (åtte mål). 48 A (14 mål).

Meritter: Cupmester 1997, 1998, 1999. Seriemester 1997, 2000. Toppscorer i serien 1997 og 2000 (24 mål begge sesonger). OL-mester 2000.

Aktuell: Toppscorer som ennå ikke har scoret i EM.

Stresser ikke

- Jeg lar meg ikke stresse av et par kamper uten scoring. Målene kommer, det er bare å stå på videre. Det viktigste er at spillerne gjør hverandre gode, og at laget vinner, sier Ragnhild Gulbrandsen.

De tre siste dagene har hun vært plaget av en luftveisinfeksjon, og fått akupunktur.

- Det startet i bihulene, nå sitter det i brystet. Selv om jeg fortsatt er litt tett, lar jeg meg ikke stoppe, sier Ragnhild Gulbrandsen.

Ved seier eller uavgjort i Aalen i dag er fotballjentene i semifinalen. Tap mot Danmark kan bety hjemreise i morgen.

Ved frokosten i går ble de norske jentene ertet av danskene.

- Der kommer de som skal hjem på mandag, lød det unisont da gulljentene inntok frokostsalen.

- Litt temperatur bør det alltid være. Men det er ikke vi som skal hjem. Det skal danskene merke seg, sier Ragnhild Gulbrandsen.

- Demp deg

Etter de friske uttalelsene i etterkant av Italia-kampen torsdag («rotter», «mafiatakter», «griselag,» fikk hun beskjed om å dempe seg litt i uttalelsene av den norske lagledelsen.

- Det er ikke snakk om noen munnkurv, bare at jeg skal moderere uttalelsene mine.

Danmark- Norge

på NRK1 kl. 16.15