Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lover angrepsfotball i Molde

Moldes nye trener, Odd Berg, lover angrepsfotball i Rosenes by igjen.

- Vi må tore å angripe dersom vi skal lage mål, sier han.

Tromsø-kampen blir en overgangskamp. Men etter hvert skal ballen framover på banen igjen. Det ser publikum i Molde fram til.

Av kjærlighet

Odd Berg er definitivt ønsket velkommen, både av spillerne og av byens fotballpublikum. Søndag forbereder moldenserne seg til å gå mann av huse for å heie fram laget sitt igjen, etter et par år med økende avstand til klubben.

- Dette gjør jeg av kjærlighet til Molde Fotballklubb, sier Odd Berg.

Han vet godt at dersom det går dårlig i de tre kommende kampene, blir det ikke så enkelt å være ham. Men han har fått sparken en gang før, av Gunder Bengtsson som avsatte ham som trener for Moldes juniorer og annenlaget. Til fordel for en svenske. Det var like før Odd Berg forlot klubben for godt etter den episoden.

1,5 timer

Nå har både han og moldenserne fått klubben tilbake. Odd Berg fikk nøyaktig halvannen time å bestemme seg på.

- Jeg ba om tenkepause til fredag, men fikk beskjed om at det ikke kunne aksepteres, sier han til NTB.

Han har en lang merittliste i Molde Fotballklubb. 51-åringen har spilt guttefotball i Molde fra han kunne løpe, han debuterte på A-laget i 1969, rykket opp til toppserien med Molde i 1974 og har scoret 230 mål for A-laget. Han er C-trener fra 2001. Privat er han gift og har tre barn. Han er ansatt i Molde Fotballklubb med ansvar for talent og utvikling.

Dugnad

Odd Bergs resept nå er å få spillerne med på en dugnad. Han vil forsøke å skape glød og entusiasme i gruppa, og han vil slippe de unge talentene til. Derimot vil han ikke sette noen til side fordi de tilfeldigvis er svensk eller islandsk.

- Her blir kvalifikasjonene avgjørende hele veien. Det er ikke noe tema å vurdere folk etter nasjonalitet, sier Berg.

Ifølge administrerende direktør Espen Silseth er det ingen spill ere som avslutter sine kontrakter som en følge av at Gunder Bengtsson går.

Forhandlingene om spillernes lønninger fortsatte torsdag kveld, men ifølge Morgan Andersen i NISO gikk det mot en løsning.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media