Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lover «ballerøsk» på Riise og fri bar på spillerne hvis de går videre i cupen

Spjelkavik tar imot Aalesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld spilles første runde av cupen i fotball. Vårens vakreste eventyr? Ja, så definitivt når vi vet hva som rører seg av engasjement ute i klubbene.

I Ålesund tar bydelslaget Spjelkavik imot Aalesund. Det er 3. divisjon mot Tippeligaen. Men trener Frode Fagermo (42) og spillerne har ingen planer om å stå med lua i hånda.

- Om noen timer møter vi en gjeng med proffer som akkurat nå sitter og spiser brunsj. Mine egne spillere står i kjellerrom og monterer rør. Vi skal gå ut blodhardt, erklærer Fagermo, selv tidligere Aalesund-spiller.

Han lover «ballerøsk» på John Arne Riise og co. - og skriver om dette på klubbens hjemmeside.

- Dette er den spanske armada, selvsikre menn i feminine uniformer, mot tannlause hardbarka jævler i joller. Gjett hvem som er hvem. David skal ta ballerøsk på Goliat, skriver Fagermo.

2000 tilskuere Helt uten glimt i øyet er han ikke når Dagbladet ringer opp onsdag ettermiddag.

- Sist Spjelkavik spilte en sånn type kamp, var mot Molde i 1999. Dette er kanskje den ene gangen i livet mine spillere får oppleve dette. Derfor må vi bygge opp, slik at det blir en best mulig opplevelse.

Fagermo håper på rundt 2000 tilskuere.

- Alt under 1500 er skuffende, slår han fast.

- Hva er drømmescenariet?

- At det blir en heidundrende fotballkamp. Spillerne må våge å slippe seg løs. Det må ikke bli sånn at vi i etterkant ser at vi ikke gjorde nok.

Brød og sirkus Fagermo innrømmer at det handler om å lage litt brød og sirkus.

LOVER BLODTØRSTE SPILLERE:  Spjelkavik-trener Frode Fagermo. Foto: spjelkavikfotball.no
LOVER BLODTØRSTE SPILLERE: Spjelkavik-trener Frode Fagermo. Foto: spjelkavikfotball.no Vis mer

- Toppfotballen er altfor steril og kjedelig. Jeg har sagt til NRK at jeg kan ha mikrofon på meg både før og under kampen. Vi kommer ikke til å være en gjeng som er pynt på kaka. Vi er blodtørste.

Fagermo er god kompis med John Arne Riise. Men i kveld får vennskap være vennskap.

- John Arne er den største profilen, og det er fabelaktig å ha ham tilbake. Men i kveld bør han stille med doble leggskinn.

Usikkerhet Spejkavik-treneren synes det er viktig å plante usikkerhet inn i gjestene fra Aalesund.

- Hva hvis dere slår dem ut av cupen, hvordan blir feiringa?

- Vi har seriekamp på fredag. Det er egentlig en katastrofe. Men - hvis vi vinner, har jeg sagt til spillerne at vi skal gå på den lokale Vikapuben. Der skal kranene være åpne, og spillerne skal ikke betale et øre selv, sier Fagermo.

- Og da får kampen fredag bare være kamp.

Hele Norges coronakart