Lover fartssjokk

Selv med en punktering i går kveld og uten å ha vist sin toppfart leder Petter Solberg (28) i VM-sammendraget to dager før vinneren kåres.

SWANSEA (Dagbladet): Med åtte sekunders ledelse ned til franske Sebastien Loeb føler Petter at han har kampen om VM-tittelen akkurat der han vil ha den.

Gårsdagens seks etapper var nemlig taktisk kjøring fra Petters side. Fra ende til annen.

Det som i går startet som en kamp mellom Petter og Citroën-førerne Loeb og Carlos Sainz, står nå igjen som et oppgjør mellom Petter og Loeb. Sainz fikset ikke presset og havnet i grøfta allerede på gårsdagens andre fartsetappe.

I dag skal Loeb få sin fulle hyre med å holde følge med nordmannen. For nå er det meningen at Solbergs gull-plan skal gi synlige resultater.

- Skal få sjokk

- Jeg har kjørt jevnt og bevisst holdt litt igjen. På den måten tror Loeb at jeg har kjørt for fullt og at jeg har vist ham toppfarten min. Men i dag skal han få kjenne at jeg har mer fart inne, sier Petter til Dagbladet.

Planen er å plukke ut noen etapper i dag hvor han skal gi Loeb et realt fartssjokk.

- Ja, han skal få seg et sjokk, forsikrer Solberg.

Men bare så det er sagt: Det betyr ikke at Petter har vært noen sinke så langt i de walisiske skoger. Han var nemlig raskest på halvparten av gårsdagens seks etapper.

Han var også på vei til seier i en av de tre Loeb vant i går, da en punktering skapte litt dramatikk på den nest siste etappen. Petter kjørte i 170 km/t da det høyre forhjulet på hans Subaru eksploderte uten at han hadde kjørt på noe.

Steinforbanna

- Det er sånt som skjer. Men jeg ble steinforbanna med en gang, for jeg hadde en god rytme og ledet med 10- 12 sekunder da hjulet eksploderte. Jeg kunne fort ha tatt Loeb med rundt 20 sekunder på den etappen. Men samtidig hadde jeg litt hell i uhellet, for jeg tapte neppe mer enn 15- 18 sekunder på det, sier Petter Solberg.

Etter gårsdagens etapper er 45 prosent av løpet unnagjort. Petter har en god følelse foran de to siste nervepirrende dagene.

- Jeg vil ikke være for glad enda. Det er farlig, for det er to lange dager igjen.

- Hvordan takler du nervepresset foran de to siste dagene?

- Ved å se så kul ut som mulig. Det er viktig for å gi inntrykk av at jeg ikke er nervøs, for ser konkurrentene det, vil det gi dem et løft. Men for å være ærlig; klart jeg kjenner det nå. Dette kommer til å bli skikkelig spennende. En ordentlig katt og mus-lek, smiler Petter lurt.

- Bullshit

For Citroën er også med på det psykologiske spillet som nå utspiller seg i Swansea og Cardiff. I går hevdet Loeb at han konsentrerer seg om å vinne fabrikkmesterskapet for Citroën.

Med andre ord:

At fører-VM kommer i andre rekke.

Det kommenterer Petter upolert slik:

- Jeg har bare ett ord å si om det: Bullshit. Men så legger han til: Jeg ser på sporvalgene hans at han tar risikoer. Han kjører for å vinne.

I går forsøkte Petter attpåtil å psyke ut Loeb ved å avbryte ham midt i et TV-intervju. For å gratulere ham med VM-gullet...

- He, he. Han skal få merke at jeg kan være med på dette spillet, jeg også, sier Petter Solberg.

<B>NÆRMER SEG VM-TITTELEN: </B> Petter Solberg imponerte både tilreisende norske fans og resten av tilskuerne i de walisiske skogene. 28-åringen er i ledelsen i rally-VM og kan ta tittelen i morgen. - Men jeg vil ikke være for glad enda. Det er farlig, sier Petter.