Lover fest og seier i Kollen

Hopperne er lei av dårlige forhold og finske vinnere. I Kollen lover de fest og norsk seier.

LILLEHAMMER (Dagbladet): -  I morgen går vi for en plass øverst på pallen, sier både Sigurd Pettersen og Lars Bystøl etter andre- og tredjeplassen i går kveld.

Landslagstrener Mika Kojonkoski mener Sigurd Pettersen hadde vunnet rennet under like forhold.

-  Matti Hautamäki hadde kjempeforhold i finaleomgangen, akkurat som Janne Ahonen hadde i første omgang. Sigurd Pettersen, Lars Bystøl og Roar Ljøkelsøy hadde alle en sekundmeter bakvind i sistehoppet, og var sjanseløse. Sigurd ville vunnet rennet om forholdene hadde vært like, sier Kojonkoski til Dagbladet.

-  Som en seier

Sigurd Pettersen hadde en åttende- og niendeplass som besteinnsats denne VM-vinteren, og jublet som en unge over endelig å være tilbake i toppen.

-  Sist jeg sto på pallen, var i Sapporo for ett år siden da jeg ble tredjemann. Andreplassen i går tar jeg som en seier. Vektregelen har gjort sesongen til et helvete. Veien tilbake er det tyngste jeg har gjort både som menneske og idrettsmann, sier Sigurd Pettersen.

Bodde i bakken

Lysgårdsbakken kjenner han som sin egen bukselomme, etter å ha bodd på Lillehammer i seks år fra 1996 til 2002.

-  Da bodde jeg praktisk talt i bakken, og gikk på skigymnaset vis-à-vis unnarennet. Jeg kommer ikke nærmere en hjemmebakke. Tidligere i vinter ble jeg norgesmester her, så ingen tvil om at dette er min bakke, sier Sigurd Pettersen.

Sju kilo måtte han opp før sesongen. Lars Bystøl ble tvunget til å bygge fem kilo nye muskler.

-  Begge har stått på knallhardt, og jobbet seg gjennom utfordringene. Jeg ser ikke bort fra at en av dem står som Kollen-vinner søndag ettermiddag, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

-  Skal til topps

Lars Bystøl var på pallen for første gang i verdenscupen.

-  Jeg visste det bare var et tidsspørsmål før det ville skje. Målet mitt er å stå øverst på pallen. Det kommer jeg også til å oppleve, sier Lars Bystøl til Dagbladet.

VELDIG GLAD: Åttendeplass var det beste Sigurd Pettersen hadde prestert i verdenscupen før gårsdagens andreplass i Lysgårdsbakken. Ikke rart han slapp gleden løs. - I morgen går jeg for en plass øverst på pallen, sier Sigurd. Foto: Marius Mykleset<!--/BTEK0--><!--BTEK1--> BRA BETALT: Sigurd Pettersen sikret seg 79 500 kroner for sin andreplass og Lars Bystøl 53 000 for tredjeplassen i premiepenger på Lillehammer.