Lover flere nordmenn til Bundesliga - i sommer

- Europas beste liga, sier Nordtveit og Drillo.

 PÅ REISEFOT:  Agent Jim Solbakken tror flere norske spillere er på vei til Tyskland. Her er Håvard Nordtveit på vei til Albania med landslaget. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
PÅ REISEFOT: Agent Jim Solbakken tror flere norske spillere er på vei til Tyskland. Her er Håvard Nordtveit på vei til Albania med landslaget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

TIRANA (Dagbladet): Da Ruben Yttergård Jenssen (25) ble enig med Kaiserslautern på tirsdag, ble han den tredje av Drillos utvalgte spillere som har tilhold i en tysk klubb. Også i U21-sjef Tor Ole Skulleruds tropp er det tre som hører hjemme i Tyskland, og hvis vi legger til Mohammed «Moa» Abdelloaue (skadet) og Mathis Bolly (født og oppvokst i Oslo, men vil spille for Elfenbenskysten), heves antallet til åtte.

Bundesliga-boomen stopper neppe der heller.

- Det kommer flere norske spillere til Tyskland framover. Det er bare å vente og se - jeg skal ordne det, sier agent Jim Solbakken.

- Nå i sommer?

- Ja.

- Europas beste liga
Solbakken har vært involvert i flere av de nevnte overgangene, blant annet den da Håvard Nordtveit (22) gikk fra Arsenal til Borussia Mönchengladbach i vinterpausen 2010/2011.

Da hadde han allerede prøvd seg i Tyskland gjennom et låneopphold i Nürnberg i 2009.

- Boomen vi nå opplever, er forventet. I alle fall jeg, og også Moa, visste at noe kom til å skje i Tyskland da vi gikk ned dit så tidlig som vi gjorde. Og nå fikk vi det bevist i Champions League, med to tyske lag i finalen, sier Nordtveit.

- Er Bundesliga Europas beste liga?

- Ja. Per dags dato er den det, sier Nordtveit.

Litj-Per ble stor
Mange har opplevd å søke lykken ute, men havnet i kulda i sin nye klubb. Det har Per Ciljan Skjelbred (25) opplevd i Hamburg. Men ikke mange av disse har klart å kjempe seg inn etter måneder uten tillit, overbevise, og etter hvert få fast plass på et storlag.

Det har også Per Ciljan Skjelbred opplevd i Hamburg.

- Det er stayerevner, forklarer han.

- Jeg nekter å gi meg. Det har alltid vært en av mine styrker, i tillegg til at jeg har tatt nivået og tempoet i de nye situasjonene jeg har havnet i. Sånn var det da jeg var liten også, da jeg gikk fra guttespiller via junior til Rosenborgs A-lag på litt over et år, sier han.

- Det tok litt tid i Bundesliga, men nå spiller jeg i en av de beste ligaene i verden. Det åpner seg selvsagt flere dører da enn det ville gjort om jeg hadde spilt i Norge.

Skjelbred tror dører er åpnet ikke bare for ham selv:

- Vi er seriøse, pliktoppfyllende, og flere av oss har gjort det bra. Det gjør det nok enklere for tyske klubber å få opp øynene for norske spillere.

Nye ark for Jenssen
Ruben Yttergård Jenssen (25) er glad for at hans nye klubb Kaiserslautern ikke rykket opp til Bundesliga. For ham er det perfekt å starte utenlandskarrieren i 2. Bundesliga, men han erkjenner at det kan komme tøffe tider i en ny tilværelse.

- Det er alltid en risiko ved et klubbskifte. Du får en ny trener, nye omgivelser, nye relasjoner må bygges - alt kan skje. Så det blir veldig spennende, sier midtbanespilleren.

- Når det gjelder spillere ute i den store verden, så er det én ting som gjelder for meg. Det er spilletid, sier landslagssjef Egil Drillo Olsen.

- Men Bundesliga er kanskje den kvalitativt beste ligaen i Europa akkurat nå. Og ser du på spillestilen til for eksempel Borussia Dortmund, så avviker ikke den fra det jeg står for på noe som helst punkt. Det er sånn jeg ønsker å spille, men jeg har ikke fullt så gode spillere, legger Drillo til.

Da samme mann ledet landslaget på 90-tallet, var det i England han fant de fleste av sine spillere.

- Får vi noen gang se 20-30 nordmenn i Bundesliga samtidig, slik vi gjorde i Premier League, Jim Solbakken?

- Nei. Det tror jeg ikke jeg greier å få til.