Lover gratis ferie til spilleren som kan ødelegge for Høgmo

Kroatisk avis pisker opp stemningen.

LADET STEMNING:  «Forza Azzurri» lyder overskriften i dagens utgave av den kroatiske avisa 24 Sata. Det er italiensk, og betyr «gi Italia styrke». Foto: NTB Scanpix
LADET STEMNING: «Forza Azzurri» lyder overskriften i dagens utgave av den kroatiske avisa 24 Sata. Det er italiensk, og betyr «gi Italia styrke». Foto: NTB ScanpixVis mer

Italia - Norge klokka 20.45 tirsdag

ROMA (Dagbladet): Kroatia er avhengig av hjelp fra Italia dersom laget skal kvalifisere seg direkte til fotball-EM neste år.

Kroatia møter Malta borte i morgen kveld, og noe annet enn seier vil være en bombe. Samtidig tar Italia imot Norge på Stadio Olimpico i Roma.

Og nå pisker kroatiske aviser opp stemningen.

Dobbeltside «Forza Azzurri» skriver tabloidavisa 24 Sata på en dobbeltside i dag. Det betyr noe sånt som «gi Italia styrke».

Avisa trekker fram belønninger det vil være passende å gi en italiensk målscorer mot Norge, og som kan bidra til kroatisk EM-plass:

- Italienerne er våre gjester. En målscorer mot Norge må få gratis ferie. Resten av livet, heter det.

Videre skriver avisa at Italia aldri har slått Kroatia i fotball i moderne tid. En gang må de gjøre det, og en vennskapskamp kan løse dette ...

Italia er allerede klar for EM med sine 21 poeng. Norge har 19 og Kroatia 17. Et uavgjort mellom Italia og Norge - samtidig som Kroatia slår Malta - er nok til at Kroatia går til EM.

Thriller Dermed brygger det opp til en thriller i gruppe H tirsdag kveld. På en pressekonferanse i går uttalte Per-Mathias Høgmo at Italia borte er en av de vanskeligste kampene å spille.

Italia-sjef Antonio Conte lovet da også på sin pressekonferanse i går at spillerne kommer til å gi jernet.

- Jeg håper at vi på slutten av sesongen har skapt en krigsmaskin. Jeg vil gjøre italienerne stolte av oss i EM i 2016. Det betyr at vi ikke bare skal vinne, men også spille, underholde og være intense, sa Conte.

Det er for øvrig meldt regn - 11,3 millimeter - mellom klokka 20 og 23 tirsdag kveld, akkurat når kampen går. Så får vi se hvilket utslag dette gir. Og om noen av de italienske spillerne lar seg friste av gratis ferie i Kroatia livet ut.

PÅ PLASS I ROMA:  Martin Ødegaard og co. landet i Roma i går kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PÅ PLASS I ROMA: Martin Ødegaard og co. landet i Roma i går kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer