Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lover Johnny slåssing i EM-åpningen

Lagkameraten legger vennskapet til side i kveld.

• Dagbladet.no følger EM-åpningen mellom Norge og Danmark direkte klokka 19.15.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Når Norge møter Danmark er det mange interne dueller på banen. Flere av disse gutta spiller i samme klubb - eller har spilt sammen tidligere.

De kjenner hverandre inn og ut.

En av disse duellene vil være mellom Johnny Jensen og Michael Knudsen. De to strekspillerne er lagkamerater i Flensburg-Handewitt. Det er duket for et skikkelig gigantoppgjør på linja i kveld.

Interne fighter

- Det blir veldig spennende å møte Johnny igjen. Han er veldig tøff som spiller, men en super type, sier Knudsen til Dagbladet.no.

Han sier at han ikke trenger noen ekstra inspirasjon foran en åpningskamp i EM, som attpåtil er mot Norge - men han legger heller ikke skjul på at det blir ekstra morsomt å duellere med Jensen.

- Jeg har hatt noen interne fighter mer ham tidligere også. Johnny har temperament, så det er ikke så vanskelig å hisse ham opp litt - uten at jeg har sagt at jeg har planer om å gjøre det.

VMs BESTE STREKSPILLER: De norske gutta står overfor mange utfordringer i kveld. En av dem er å stoppe Michael Knudsen som ble kåret til VMs beste strekspiller for ett år siden. Foto: AFP
VMs BESTE STREKSPILLER: De norske gutta står overfor mange utfordringer i kveld. En av dem er å stoppe Michael Knudsen som ble kåret til VMs beste strekspiller for ett år siden. Foto: AFP Vis mer

Johnny Jensen er den norske forsvarsministeren. Han er den definitive sjefen bakover på banen, og er et mareritt for motstanderne.

Samtidig er det ikke bare-bare å stoppe Michael Knudsen, som ble kåret til VMs beste strekspiller for ett år siden.

Jensen gleder seg

Den norske veteranen gleder seg stort til møtet med Knudsen, som er en av tre danske landslagsspillere i Flensburg. Kasper Nielsen og Lars Christiansen spiller også med Jensen i Bundesliga-laget.

- Det er alltid gøy å spille mot lagkamerater. Jeg vet hva de gjør og hvordan de spiller, men samtidig kjenner de jo meg godt, sier Jensen til Dagbladet.no.

- Hvordan ser du for deg duellen mot Knudsen?

- Det blir sikkert tøft, og vi sparrer jo en del på trening også. Men jeg tror ikke det blir en tøffere kamp enn vanlig.

Michael Knudsen forventer derimot en knalltøff kamp om de to poengene.

image: Lover Johnny slåssing i EM-åpningen

Nytt drama

- Han er veldig sterk og gir alltid 100 prosent. Vi har tullet mye om denne kampen før mesterskapet, men det blir ikke noe tull på banen. Der skal vi slåss, men etterpå kommer vi til å være venner igjen, sier Knudsen.

Se ikke bort fra at det kommer til å gå ei kule varmt i Drammenshallen i kveld. Da de to lagene møttes i VM for ett år siden, ble det en høydramatisk kamp - som ble avgjort til danskenes fordel i sluttminuttene.

Michael Knudsen tror dette blir en ny tøff batalje, og at det laget som er smartest og har mest krefter igjen når klokka tikker mot 60 minutter kommer til å vinne.

- Disse to lagene kjenner hverandre så godt, at det ikke blir mange overraskelser. Åpningskampen i et mesterskap er utrolig viktig, og det blir nok noen slåsskamper. Det kommer til å bli et nytt intenst drama, som vi skal vinne, sier Knudsen til Dagbladet.no.

STREK-KRIGEN: Lagkameratene Johnny Jensen og Michael Knudsen har møtt hverandre mange ganger, her fra VM i fjor.
KLAR FOR FLENSBURG-DUELLEN: Johnny Jensen gleder seg til å møte Michael Knudsen på streken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media