Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lover kamp om VM-gullet

Kjell Inge Røkke sørget for ny spenning i teten med sin tredjeplass i gårsdagens VM-runde like utenfor kontoret hans på Aker Brygge.

Etter at VM-leder Bjørn Rune Gjelsten fikk trøbbel og null poeng i går, benyttet Røkke muligheten til å tette forspranget.

Med 12 poeng i går er han kun tre poeng bak Gjelsten og Dubai-båten «Victory 1» i VM-sammendraget.

- Nå er vi med i kampen igjen, og det vil bli spennende i de fire VM-rundene som gjenstår. Vi skal gi alt, og er optimistiske etter tredjeplassen her, tross alle problemene vi har hatt, sier Røkke.

På grunn av store girproblemer var det usikkert helt fram til start om det italienske teamet «Jolly Motor» i det hele tatt kunne starte.

- Vi skifet elektronikken i girkassa tre ganger i løpet av natta. For å være ærlig trodde jeg en stund ikke på start og at VM-gullet var tapt for oss. Men nå er vi med igjen, sier Røkke.

I løpet ble Røkke og co-pilot Jim Dyke nødt til å låse giret i 3. og fullføre de siste 11 rundene i dette lave giret.

- Med alle våre problemer trodde vi Victory 1 ville kjøre mer fra oss. Når de ikke gjorde det, tyder det på at vi har en bra båt når vi får kontroll på de mekaniske utfordringene, sier Røkke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media