Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lover Norge juling

Thomas Gravesen, Ebbe Sand og Jesper Grønkjær tror slaget i Parken blir en rå og vill fotballkamp.

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Den kraftige midtspissen Ebbe Sand er en gråstein blant de lekre danske driblerdiamantene. Schalke-angriperen har tenkt å bruke musklene sine for alt de er verdt mot Norge.

- Det blir et slagsmål, en knallhard fight med mange nærkampdueller. Hvis vi ikke går inn og slåss har vi ikke en sjanse. Vi vil gi og ta. Det er vi nødt til, sier 30-åringen til B.T under tittelen «De ska' ha tæsk».

Sand har bare pene ting å si om den norske stopperduoen Ronny Johnsen og Henning Berg. I hvert fall når det bare gjelder fysikk.

Ond og grisete kamp

- Det blir nok dytting og mas, for de er to kontante herrer, sier Sand og melder at han og laget ikke har tenkt å svare Norge med like mange langpasninger i Parken.

- Forhåpentligvis utvikler det seg ikke til en ond og grisete kamp, sier Sand.

Kaptein Thomas Gravesen er villmannen på Danmark. 27-åringen gleder seg til å gå rett i beina på nordmenn på midtbanen i kveld.

- Det blir en kamp krydret med harde taklinger. Vi skal gå ut til kampen med et bredt bryst og vise at det er oss som bestemmer. For vi vil vinne, sier Gravesen til Ekstra Bladet.

Den tekniske vingen Jesper Grønkjær vil også vise at han har krutt i beina også uten ball i kveld.

- Det kan bli en stor fight med nordmennen. Det er i en sånn kamp alle på det danske laget skal vise at de står distansen.

Drillo Mega Classic

Danske aviser er tydeligvis redde for at Danmark skal legge bort sitt fikse angrepsspill og falle ned på Norges hulemannivå når slaget starter foran 42 000 ekstatiske fans i Idrætsparken kl. 19.15.

- Hold stilen, Morten, skriver Ekstra Blad-redaktør Olav Skaaning Andersen og ber Danmark-trener Morten Olsen huske på danskenes tradisjoner om småpene kortpasninger.

- Ingen gidder å se Danmark spille norsk. Ingen gidder se Martin Laursen eller Niclas Jensen øse 79 baller fra forsvaret opp i hodet på den norske keeperen.

B.T-kommentator og Norges-uvenn Peter Brüchman tror Nils Johan vil gå ut i en «Drillo Mega Classic-stil».

Det er ikke ment som et kompliment.

- Danmark vil forsøke å være laget med ballbesittelse, som sverger til kantspill, kombinasjoner og høyt tempo i spillet, skriver han og legger til at landslagstrener Olsen er tilgitt dersom han viker litt fra de estetiske danske kunstkravene.

- Han har den triumf i bankboken at ingen forventer 4-3-3-fest med champagne-kombinasjoner mot et lag som Norge.

Svaret er bare noen timer unna.

BYR PÅ BANK: Thomas Gravesen tror det blir mange harde taklinger i kveldens kamp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media