Lover show i Karl Johan-sprint

Bente Martinsen lover skikkelig show for alle som møter opp på dagens verdenscupsprint i klassisk stil på Karl Johan.

- Dette er en konkurranseform som er veldig spennende for publikum. Jeg håper folk har tid til å bli igjen etter jobben for å se på oss, sier Bente Martinsen til Dagbladet.

Mellom Slottet og Stortinget på Oslos hovedgate Karl Johan skal 27-åringen fra Nittedal forsøke å tette noe av luka på 96 poeng opp til Kristina Smigun i verdenscupsammendraget.

Og da er ingen ting bedre enn støtte fra mellom 20000 og 30000 mennesker - som arrangørene håper på.

Ønskereprise

- Det var utrolig stemning da vi gikk sprintrenn i Stockholm i slutten av februar, svenskekongen delte ut premier. Kanskje vi kan få til det samme her? spør Bente Martinsen.

Hun vant i Sverige, og er en av favorittene også i ettermiddag.

- I sprint er det ofte tideler og hundredeler som avgjør, men med litt flaks kan jeg vinne, sier hun.

Har ikke vært rå

Selv om hun har hatt en jevnt god sesong, savner Martinsen den rå følelsen hun ofte hadde i fjor. Da det gikk skikkelig fort unna i sporet.

- I år har jeg ikke hatt noen rå løp. Jeg har manglet det siste lille, en følelse jeg skal forsøke å finne tilbake til neste sesong. For den har vært et savn, innrømmer Bente Martinsen.

Ferie

Med bare fire verdenscuprenn igjen denne sesongen, ser fjorårets verdenscupvinner fram til en etterlengtet ferie etter NMs andre del på Vang 24.- 26. mars.

- Selv om formen egentlig ikke er dårlig, så merker jeg at det går mot slutten av sesongen og at man begynner å føle seg utladet. Etter NM blir det ikke flere renn, men en god og etterlengtet ferie, sier Bente Martinsen.

Men først: Fire tøffe renn og et ærlig forsøk på å hente hjem verdenscupen sammenlagt for andre året på rad.

roy.wahlstrom@dagbladet.no