Lover show

- VM-formen er i anmarsj. Nå blir det show i Vikersund. Jeg gleder meg vanvittig, sier Tommy Ingebrigtsen (22) til Dagbladet etter gårsdagens fjerdeplass i v- cuprennet i Willingen.

For andre dag på rad presterte Tiger'n fra Byåsen årsbeste. Nå strutter han av sjøltillit.

- Mest fordi jeg er blitt stabil på et høyt nivå. I Willingen har jeg ikke misset en eneste gang. I går hadde jeg to helt greie konkurransehopp. I Vikersund håper jeg å klatre enda høyere opp på lista, sier Tommy Ingebrigtsen.

Lørdag ble han nummer seks. I går falt han ned fra tredje- til fjerdeplass i finaleomgangen. Østerrikeren Andreas Widhölzl satte bakkerekord på 135 meter i førstehoppet, og tok sin sjuende verdenscupseier for sesongen.

- Selv om Widhölzl imponerer, er han ikke uslåelig. I Vikersund håper jeg å ha enda mer flaks og sjøltillit. Det er oppskriften, sier Tommy Ingebrigtsen.

Helvetesild


Etter normalbakke-NM på Rena forrige fredag fikk han helvetesild.

- Nå er jeg bra igjen, selv om jeg fortsatt har noen utslett. Onsdag kveld er jeg på plass i Vikersund. Deretter blir det rock'n roll, både i bakken og utafor, sier Tommy Ingebrigtsen.

  • Lasse Ottesen (25) fulgte opp med sjetteplass i går, og er klar på VM-laget sammen med verdensrekordholder Ingebrigtsen (219,5 meter).

- Firemannslaget blir tatt ut etter en totalvurdering. Tommy og Lasse er begge klare for VM. De fire andre (Henning Stensrud, Roar Ljøkelsøy, Olav Magne Dønnem og Jon Petter Sandaker) kjemper om de to siste plassene under torsdagens treningshopping i Vikersund, sier landslagssjef Hroar Stjernen.

Folkefest


40000 tilskuere opplevde gårsdagens folkefest/VM-test i vårlige Willingen, hvor Widhölzl ble den store triumfatoren.

- Han er i kanonform, og legger mer trøkk i hoppet enn konkurrentene. Tommy har jobbet knallhardt, og fått orden på seg sjøl. Ennå er han litt for ivrig, og tidlig i satsen.

- Både Tommy og Lasse har mer på lager, sier Hroar Stjernen foran vinterens store høydepunkt: Skiflygings-VM i den nyombygde Vikersundbakken.

LOVER ROCK'N ROLL: Vårt største håp i skiskyting, Tommy Ingrebrigtsen, begynner å nærme seg palleplasseringer.